FARMÀCIA ANTIGA DE LES CORTS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Farmàcia Antiga de Les Corts.

Detall de la prestatgeria de fusta.

L’antiga caixa registradora.

Més elements que donen fe de l’antiguitat del local…

… com aquestes balances.

L’entrada de la farmàcia…

… i les cadires de l’entrada per facilitar la cua als més grans.

 

La plaça de la Concòrdia del barri de les Corts és un dels tresors de Barcelona, un lloc agradable i amb molta personalitat.

Històricament -mitjan del segle XIX-, l’espai es va concebre com la plaça de l’església, en aquest cas la parròquia de Santa Maria del Remei. La construcció de la plaça va contribuir a la urbanització de la zona amb nous carrers com el de Dolors Masferrer i Bosch i el del Remei que comunicaven l’església amb l’ajuntament, els dos centres de poder polític i social de l’època -en aquells anys, Les Corts encara era una localitat independent de Barcelona-.

La plaça té una estètica vuitcentista -cal veure alguns del seus edificis- i encara conserva l’encant de vell nucli del poble de Les Corts.

L’indret aviat es va caracteritzar per la seva vida comercial i per ser punt de trobada de la ciutadania. En aquest blog ja em parlat d’algun dels establiments emblemàtics de la plaça; avui ho fem d’un altre: La Farmàcia Oller, coneguda com Farmàcia Antiga de les Corts.

Està situada al número 3 de la plaça, en un edifici que es va aixecar el 1854, i va obrir portes el 1860. Amb més de 160 anys d’història, la farmàcia forma part del catàleg del patrimoni històric-artístic i paisatgístic de Barcelona.

El local ha sigut regentat per la família Oller a través de quatre generacions, arribant fins a avui.

L’any 2001 l’establiment va ser reformat en profunditat modernitzant les instal·lacions però conservant els elements característics de la farmàcia original: el gran mostrador de fusta i marbre blanc, l’emmarcat de la fusta i el rètol exterior, entre altres elements.

La reforma va comportar la innovació en serveis, de manera que ara aglutina l’assistència de farmàcia i també d’ortopèdia en un nou segell, Oller Salut, que integra aspectes socials i de salut.

Com es veu, l’actual generació que la gestiona vol estar a l’alçada d’un llegat que comprèn una història de més d’un segle i mig.

Un detall que cal agrair és que durant aquests mesos de pandèmia i degut a les restriccions en els aforaments, ens van posar unes cadires a l’entrada perquè la gent de més edat pogués fer cua d’una manera més còmoda. Un detall més que crida l’atenció en aquest establiment.

 

El logotip fa referència a l’any de la fundació de la farmàcia.

El seu web és https://www.ollersalut.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: