FELIX MENDELSSOHN. LES HÈBRIDES

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

L’alemany Jakob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy o, simplement Felix Mendelssohn (1809 – 1847), va ser un famós compositor, pianista i director de música romàntica.

Va ser considerat un nen prodigi en l’aspecte musical. Quan tenia sis anys ja rebia classes de piano de la seva mare i als set li van posar una professora perquè ja es veia que aquest nen tenia un gran futur en el món de la música (tot i que el seu pare, el banquer Abraham Mendelssohn, no semblava massa entusiasmat perquè el seu fill tirés per aquest camí).

La primera aparició pública del petit Felix va ser quan tenia nou anys a un concert de música de cambra.

Per fer-nos una idea: quan tenia només quinze anys d’edat ja havia compost una òpera i una dotzena de simfonies.

La peça que podem escoltar al vídeo és Les Hèbrides. Es tracta de l’obertura de la Simfonia nº 3, Simfonia Escocesa, que va compondre l’any 1830. Aquesta peça és també coneguda com La cova de Fingal, gruta que es troba en una de les Illes Hèbrides que el compositor va visitar traduint a música allò que li va inspirar.

Encara que és l’obertura de la citada simfonia, és habitualment interpretada de manera independent doncs no forma part d’un cos musical unitari.

La interpretació que veiem i escoltem al vídeo corre a càrrec de la London Symphony Orchestra dirigida per Sir John Eliot Gardiner.

 

Felix Mendelssohn va ser un nen prodigi: quan tenia només quinze anys d’edat ja havia compost una òpera i una dotzena de simfonies. Aquí el veiem amb dotze anys.

Podeu llegir la seva biografia aquí.

 

Si amb solament quinze anys Mendelssohn ja havia compost un munt de simfonies, John Eliot Gardiner amb la mateixa edat ja havia començat a dirigir i amb vint-i-un anys (1964) va fundar el prestigiós Cor Monteverdi.

Gardiner ha destacat dirigint especialment música barroca i del classicisme. Prop de complir el vuitanta anys, continua en actiu.

 

El primer concert que va donar la London Symphony Orchestra va ser el 1904. Es una de les orquestres més prestigioses i populars del planeta que so solament es deixa escoltar en els auditoris musicals sinó també en el cinema a través de diverses pel·lícules.

El seu web és https://www.lso.co.uk/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: