FERNANDO ADAM A LA GALERIA JORDI BARNADAS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Vida tranquil.la.

Jin Jin.

Solament vull viure en la teva illa.

La mirada.

Desordre planetari.

Encara silenciosa.

Zhen.

Traspassant el món de Cristina.

 

Fernando Adam és un gresol cultural: veneçolà de naixement, alemany d’orígen i barceloní d’adopció doncs ja porta dues dècades vivint a la nostra ciutat.

Quan va deixar Amèrica per instal.lar-se a Catalunya, va emportar-se una cosa que no ha perdut mai: el record de la llum i els colors caribenys, una memòria molt evocadora.

Doncs ara tenim la oportunitat de veure la seva obra més recent en l’exposició que està celebrant a la Galeria Jordi Barnadas (carrer Consell de Cent 347).

I què és el que veiem a la mostra? Doncs un llenguatge pictòric seré que navega entre el surrealisme i la ficció figurativa; és realitat, sí, però més psicològica i mental que no pas una mera fotografia de les imatges que plasma en els seus quadres, siguin persones, paisatges o arquitectures.

Es podrien qualificar de fragments d’una realitat metafòrica realitzats amb un molt bon formalisme: cases senzilles, simples, que es troben en paisatges onírics i uns interiors minimalistes que suggereixen, conviden a la reflexió.

A més, l’exposició d’Adam és multidisciplinar perquè la pintura és complementada per una col.lecció d’escultures de fusta.

Per cert, un dels quadres és una reinterpretació que fa de l’obra del conegut pintor realista nord-americà Andrew Wyeth titulada Chrstina’s World (El món de Cristina). En la seva versió, Fernando Adam el titula Traspassant el món de Christina.

Fins al 9 de març.

Aquest vídeo ens mostra imatges de l’exposició:

Aquest és Fernando Adam, protagonista de l’actual exposició de la Galeria Jordi Barnadas.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: