FLEETWOOD MAC. SARA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Fleetwood Mac és un grup de llarga i canviant vida musical.

Llarga perquè ja ha plogut des que el grup va ser fundat a Londres als anys seixanta, i canviant perquè els seus membres han tingut una permanència inestable, tant com el seu estil camaleònic que ha passat pel blues, country, pop… amb l’incombustible Mick Fleetwood com a fil conductor.

L’any 1979 van editar el que era el seu dotzè àlbum. Portava per títol Tusk i era un disc de caràcter experimental si el comparem amb tot el que havien fet fins a aquell moment, amb alguna influència new wave. Mick Fleetwood va dir que creia que era el millor àlbum d’estudi que havien fet. Podria ser discutible si era el millor, però el que no es pot negar és que va ser de llarg el més car doncs els seus costos van pujar a un milió de dòlars; ningun disc abans havia resultat tan car, ni dels de Fleetwood Mac ni de ningú. També va ser el primer disc de la història que va ser enregistrat en format digital.

El cinquè tall de l’àlbum es titula Sara i és la cançó que podem escoltar al vídeo. Va ser composta per la cantant solista del grup Stevie Nicks.

S’ha parlat de que la cançó vol ser una referència a les complicades relaciones sentimentals que tenien els components de la banda amb les separacions dels seus membres, la teclista Christine McVie  i el guitarra John McVie, que eren matrimoni, o la ruptura sentimental entre el primer guitarra Lindsey Buckingham i la cantant Stevie Nicks després de vuit anys de relació. El propi Mick Fleetwood estava també en procés de divorci. Es va especular amb que el grup es podria desintegrar amb aquests problemes personals però el cert és que els membres de la banda es van mantenir units professionalment.

Sara va tenir èxit a diversos països però on més va pujar en les llistes va ser als parla anglesa, especialment Estats Units i Canadà.

La cançó diu:

“Wait a minute baby, stay with me a while
Said you’d give me light but you never told me about the fire

Drowning in the sea of love where everyone would love to drown
But now it’s gone, it doesn’t matter what for
When you build your house then call me, ‘Home”

And he was just like a great dark wing, within the wings of a storm
I think I had met my match, he was singing and undoing and undoing the laces, undoing the laces

Said, “Sara, you’re the poet in my heart, never change, never stop”
But now it’s gone, it doesn’t matter what for
But when you build your house, well then call me, “Home”…”

La traducció la teniu en el propi vídeo, molt curiós i poètic.

 

Els Fleetwood Mac d’aquella època: Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Christine McVie i John McVie.

Des de fa mesos volen fer una gira per celebrar el seu mig segle però la pandèmia, de moment, ho està impedint.

El web del grup és: http://www.fleetwoodmac.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: