FORN SARRET

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada del Forn Sarret.

El medalló de ceràmica.

Detall de la marqueteria de fusta.

 

Espigues dels laterals de les portes.

 

En aquest bloc hem vist un munt d’exemples de modernisme a Barcelona.

Avui parlem d’un que no va ser molt comú: un forn.

En efecte, és el Forn Sarret que està situat en un edifici modernista des de la segona meitat del segle XIX. Això el converteix en un dels forns més antics de la ciutat.

Així és; al número 372 del carrer Consell de Cent cantonada amb Girona, porten des de 1889 produint pa artesanal de manera tradicional.

L’establiment conserva detalls originals de l’època, com és el cas del forn giratori de pedra on encara avui es cou el pa artesà, o els calaixos de fusta on fermenta la massa.

L’aparador i l’entrada mantenen la fusta i els vitralls modernistes originals, però han patit alguns canvis: s’ha perdut el rètol de vidre emplomat que ara apareix imprès. Al centre, entre les dues portes d’entrada, hi ha un gran medalló de ceràmica amb la imatge d’una dona segant el blat, i a dins, encara s’hi pot veure una pintura amb el nom del negoci amb caràcters modernistes.

El forn ocupa els baixos de l’esmentat edifici de Consell de Cent, immoble que va ser obra de Felip Ubach i Corbella, cotitzat mestre d’obres de l’època.

El quant a l’aspecte purament gastronòmic, val a dir que aquest forn és un dels que més especialitats de pa ofereix a Barcelona: xapata, integral, de Viena, gallec, de llavors, sense sal, pa de pagès blanc, integral o de cervesa, pa de sègol, de nous,  d’espelta i mel, pa de motlle, de formatge i ceba, de blat de moro…

I per descomptat, la llista de productes de pastisseria i bolleria també és llarga.

Qualitat i història es donen la mà al Forn Sarret.

 

El logo del forn.

El seu web és http://www.fornsarret.com/ca/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: