FOTOGRAFIA: ALBARRAN CABRERA

Albarrán Cabrera“The mouth of Krishna”Japan, 2013. #111. Pigments, gampi paper and gold leaf.

La boca de Krishna.

Laberint (el paradís estava al costat).

A vista d’ocell.

Roma 2010.

Sevilla 2012.

Paisatge silenciós.

Tòquio 2013.

Aquesta ets tu.

La contemplació.

Tòquio 2013.

albarrancabrera:“ Albarrán Cabrera“The Mouth of Krishna”Japan 2015. #366. Toned Gelatin silver print.”

Japó 2015.

Fins ara en aquest bloc quan hem parlat d’algun fotògraf sempre ho hem fet a títol individual. Doncs avui parlem d’una parella, Angel Albarrán i Anna Cabrera, dos fotògrafs que treballen en col.laboració des de fa pràcticament dues dècades.

Angel Albarrán va néixer a Barcelona el 1969. Es va diplomar en enginyeria informàtica el 1994 a la Universitat Politècnica de Catalunya i es va especialitzar en Matemàtiques a la Universitat de Barcelona. A més de fotògraf és també professor.

Anna Cabrera va néixer a Sevilla, també el 1969. Va estudiar Filologia Anglesa a la Universitat de Sevilla. Com Albarrán, és professora a més de fotògrafa.

Els dos treballen a Barcelona.

Tenen una manera de fer molt peculiar plantejant-se la fotografia com un mitjà per explorar imatges fotogràfiques que permetin als espectadors pensar en la realitat que els envolta des d’un punt que es diria gairebé filosòfic.

En aquesta línia, tenen un estil que sembla japonès: contemplatiu, intemporal, meditatiu, naturalista, detallista…

Com podem veure, son imatges ambigües, misterioses, en blanc i negre i en un color estrany aconseguit a través de tècniques i suports poc habituals.

No cal dir que tenen una manera de fer molt particular que els ha fet guanyar una merescuda fama internacional precisament pel seu virtuosisme tècnic, i per això els seus serveis son requerits amb freqüència per fotògrafs com Massao Yamamoto o Toni Catany en el seu moment, així com per artistes més joves com Paula Ospina.

Canvien de registre en altres tipus de fotografies en les que apareixien persones a les que mai se’ls veu el rostre, generalment desaparegut en la negror. Dóna la sensació de que es tracti de personatges oblidats convertits en ombres.

Les seves obres han sigut exposades a Espanya, Japó, Països Baixos, França, Alemanya, Liban, Italia, Estats Units…

Dos fotògrafs en un: Angel Albarrán i Anna Cabrera, coneguts artísticament com Albarrán Cabrera.

El seu web és: http://es.albarrancabrera.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: