FOTOGRAFIA: ALEX MARTIN

Illa de Socotra, Iemen.

Sabah, Borneo.

Noia de l’Illa de Pasqua.

Núvols a Bale Mountains.

La lluna a l’Illa de Socotra, Iemen.

Notable de Poli, Camerun.

Philos lumen

Philos lumen.

Illa de Pasqua.

Bale Mountains.

Anna, Dani y Ambra.

El nou vingut.

Llac a Bale Mountains.

Llop d’Etiòpia.

Els habitants de pedra de l’Illa de Pasqua.

La nit a l’illa de Socotra, Iemen.

A Catalunya tenim excel.lents fotògrafs de natura. Un d’ells és el barceloní Alex Martín Ros.

Alex Martín pot aportar una àmplia experiència en aquest tipus de fotografia: més de quinze anys.

Prop de vint ha estat treballant com director d’art a diferents agències de publicitat. Aquesta bona experiència és el que li ha fet, en anar-la acumulant, millorar el treball de la plasmació de les imatges, això li ha reportat una visió més gràfica, en les fotografies.

Martín ha declarat que creu activament en la repercussió de les fotografies com mitjà d’educació ambiental, educació cap a la que diu que tots els fotògrafs de la natura estan obligats.

No és sols cap a aquesta educació ambiental que se sent vinculat, també, en general, envers temes socials. La mostra d’això és que es soci d’una agència de comunicació que porta per nom El pez que se muerde la cola, agència especialitzada precisament en temàtica social.

Va combinant els reportatge i els encàrrecs fotogràfics en diversos àmbits. Imparteix cursos, tallers i també viatges (en aquest blog ja hem vist diversos fotògrafs que ho fan), que ell denomina, en expressió anglesa, photo-coaching. Aquests viatges estan doncs orientats a formar i a facilitar un millor coneixement de la fotografia als que s’hi apuntin, més enllà de l’aspecte purament lúdic.

I per viatges de fotografia, que no quedi: els pot organitzar a un munt de països que coneix, com Espanya, Camerun, Grècia, Noruega, República Dominicana, Finlàndia, Canadà, Madagascar, Austràlia, Illa de Pasqua, Veneçuela, Socotra, Escòcia, Iemen, Turquia, Sudàfrica, Nova York/Maine, Kenya, Tanzània, Xile, Namíbia, Argentina, Zàmbia, Borneo o la India. Com es veu, no es poca cosa. Doncs en tots aquests països ell és qui dissenya els itineraris per impartir la formació sobre fotografia de la natura sobre el terreny.

No cal dir que Alex Martín ha col.laborat amb diverses revistes i els seus treballs han sigut exposat en galeries fotogràfiques.

A més, és membre del col.lectiu de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, organització integrada dins de la Institució Catalana d’Història Natural, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

El seu web és: http://www.alexmartinros.com/

El fotògraf Alex Martín.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: