FOTOGRAFIA: CATHERINE KARNOW

Photo: Sakul Intakul’s installation of flowers outside a temple in Thailand

Homenatge amb flors. Thailàndia.

Photo: A boat on the Nile at sunset

Posta de sol al riu Nil.

Photo: A cyclist on Slickrock Trail in stormy weather

Moab, Utah.

Photo:  The coast of Cornwall in sun and shadow

La costa de Cornwall, Anglaterra.

Photo: People having a drink inside a bar in Paris

Club nocturn a París.

Photo: Dancers performing at night in western Samoa

Balls tribals, Samoa occidental.

Photo: A fisherman on a junk boat in Vietnam

Barca de pescadors a a la badia Ha Long, Vietnam del nord.

Music oriental.

Fisherman, Caribbean

Pescador del Carib.

Contrallum.

Family on train

La família al tren.

L’Opera de Viena.

The Last Royals

Els últims de la família reial vietnamita.

Gàrgoles a la catedral de Notre Dame, París.

Pescadors a la badia Ha Long, Vietnam del nord.

Catherine Karnow va néixer i créixer a Hong Kong. Va venir al món en aquella ciutat perquè el seu pare, periodista nord-americà, hi treballava.

Ara,  Catherine Karnow viu i treballa a San Francisco, encara que dir això és una mica atrevit perquè en realitat ella treballa per tot el món amb la seva càmera fotogràfica.

Karnow és coneguda per la forma tan vibrant i emocional com retrata a la gent.

Es va graduar en fotografia a la Universitat de Brown però abans de fer-se notar en aquesta especialitat, va provar en el món del cinema i no li va anar malament doncs la seva pel.lícula El pont de Brooklyn va ser premiada al festival de cine de Berlín del 1984. No obstant això, la seva carrera cinematogràfica va ser molt breu perquè només dos anys després ja estaba totalment dedicada a la fotografia.

Karnow ha fet reportatges sobre els aborígens australians, les estrelles de cine de Bombai, l’alta societat de Conneticut, les víctimes de l’Agent Taronja a Vietnam o famílies grangeres a Albània. Per això, tot i que professionalment estigui a San Francisco, en realitat el seu espai laboral és gairebé tot el món.

Els seus treballs han aparegut en publicacions del prestigi de National Geographic, Smithsonian, GEO i altres magazins internacionals.

Té una debilitat: li encanta fotografiar especialment el capvespre. Quan el dia comença a apagar-se per deixar pas a la nit, li encanta crear atractives fotografies en diverses situacions de llum buscant blaus màgics o encantadors resplendors.

Ha confessat que li agrada més el capvespre que qualsevol altre moment del dia per fer fotos. Aquesta estona entre el dia i la nit la considera màgica, com si fos un somni, moments sospesos en el temps. Com que el valora com el moment més romàtic del dia, li agrada retratar-lo per guardar aquestes llums romàntiques.

Ha buscat capvespres a diversos llocs, des dels de durada llarga durant l’estiu a Escandinàvia fins als curts a l’Equador.

El  web de Catherine Karnow és: http://catherinekarnowphotoworkshop.com/

Catherine Karnow amb la seva inseparable càmera.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: