FOTOGRAFIA: JORDI BERNADÓ

El lleidatà Jordi Bernadó és un dels nostres fotògrafs més internacionals i guardonats.

La seva és una fotografia que aprofundeix en les connexions entre aquesta disciplina artística i l’arquitectura doncs les dues son deutores de la linea, de la llum i de les ombres, i el que fa en Barnadó amb la seva obra és potenciar les seves virtuds expressives unint-les.

Temes recurrents d’ell son els edificis i les ciutats, moltes vegades despullades de vida, en una exploració dels seus espais per fer una relectura de la realitat urbana fins i tot amb textures i formes inquietants.

És un fotògraf que publica molt doncs prefereix els llibres per recopilar els seus teballs que no les exposicions. Així, l’any 1994 publica Berlin i un any després Atlanta a les que seguiran Detroit, Barcelona, Phoenix, Arizona, Ciudad del Cabo… Fins i tot viatja a Xina en busca d’espais per plasmar en els seus treballs.

Guanya premis com el Good News (Laus 1999) i amb Very Very Bad News obté la mencio d’honor al millor llibre de fotografía en PhotoEspaña 2002, i el Ministeri de Cultura l’escolleix el millor llibre d’art de l’any.

Com a mostra de la seva interpretació de les paradoxes de l’entorn metropolità, adjunto una obtinguda a lEixample de Barcelona: unes construccions funcionals i grisoses entren en conflicte amb un mural on apareix una visió idílica del temple de la Sagrada Familia.

El seu web és: http://www.jordibernado.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: