FOTOGRAFIA: JORDI BUSQUÉ

CF0108-DSC_1845.jpg

Els habitants de l’Altiplà de Xile.

CF0514-DSC_5375.jpg

L’0bservatori del cel.

DSK07-DSC_0056.jpg

Els blaus de La Patagònia.

CF0110-DSC_2110.jpg

Les ombres de la solitud.

DSK20-DSC_0039.jpg

Dues figures (a baix a l’esquerra) a l’Altiplà de Xile.

CF0866-DSC_1545.jpg

La Via Làctia.

CF0276-DSC_0274.jpg

Dues menonites de Bolívia (sempre cobertes amb barret) observant.

CF0345-DSC_0156.jpg

La quietud de l’Altiplà xilè.

CF0182-DSC_3149.jpg

Novici budista.

CF0840-DSC_8153.jpg

L’ombra de l’univers.

CF0109-DSC_2015.jpg

Els colors de l’Altiplà de Xile.

CF0841-DSC_8227.jpg

El vent sota les estrelles.

CF0869-DSC_1979.jpg

L’observador del cel.

CF0335-DSC_8393.jpg

La Patagònia emboirada.

El barceloní Jordi Busqué és un fotògraf de natura que viu a cavall de Sud-amèrica i Barcelona.

Les seves fotografies i texts han aparegut a una gran quantitat de publicacions com El National Geographic Magazine (USA), Geo (Alemanya i França), Geographical (Regne Unit), El País Semanal, Lonely Planet Magazine i Altaïr d’Espanya, Science et Vie i Terre Sauvage de França, entre d’altres.

El seu treball és molt ric doncs el divideix entre el fotoperiodisme, l’antropologia, el viatge i la fotografia científica. Per fer-ho ha viatjat per tot el planeta i especialment per remotes zones de sud-amèrica.

El més curiós és que abans de fer aquesta feina havia treballat com astrofísic a la Universitat de Barcelona i a l’Institut d’Astrofísica de París.

Sorprèn un canvi tant brusc. Per trobar la raó ens hauriem de remuntar a la seva adolescència en la que cada poques setmanes es posava un documental sobre els fotògrafs de National Geographic i somiava que un dia recorreria aventures per països llunyans.  Ja una vegada desenvolupant la seva tasca com astrofísic es va plantejar que la vida és molt variada i en canvi el temps de què disposem molt curt. Va veure que a la carrera i al doctorat s’aprenen moltes coses molt depressa però quan es fa investigació, produir nou coneixement és molt lent. I va ser per aquest motiu que va decidir emprar el seu temps en diverses activitats.

Però no va arribar a aquesta conclusió només per experiència personal, sinó que el va marcar una frase que va llegir al filòsof nord-americà Henry David Thoreau: “no descobrir, quan arribi la meva hora, que no he viscut”. Per això li encanta viatjar i conèixer diverses cultures.

Per fer-nos una idea de les coses que es poden descobrir viatjant com un “antropòleg” com fa ell, en lloc de fer-ho com un turista: a la comunitat boliviana dels menonites, quan els va explicar que venia d’Europa, li van preguntar: Europa? Què és Europa?. Quan Jordi Busqué va escoltar la pregunta s’en va adonar de que havia fet un descobriment extraordinari.

El seu web és: http://www.jordibusque.com/index.php?lang=ca

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: