FOTOGRAFIA: LUIS VIOQUE

Equilibri sota el cel.

L Vioque

Ondulacions.

L’arbre central.

482L VIOQUE- PORTADA

El bany.

Geometria.

La ciutat sota els núvols.

Solitud.

Geometria marítima.

El Xiringuito.

La carretera ondulant.

Banc sota el núvols.

Al terrat.

Luis Vioque és un fotògraf madrileny que es va introduir en el món de l’art fotogràfic el 1989, quan tenia vint-i-tres anys.

Com alguns dels fotògrafs que han passat per La Bellesa, Vioque és un artista autodidacta.

A mesura que va anar practicant l’ofici, se’n va adonar que sempre jugava amb la línia de l’horitzó a les seves obres, així que es va decidir per utilitzar format panoràmic perquè encaixava perfectament amb les seves imatges. La línia de l’horitzó és per ell la clau en les seves obres apaïsades.

Es un gran planificador de la feina. Passeja, veu llocs que li puguin interessar, que l’inspirin una imatge, es documenta sobre el lloc a través de llibres o internet, i una vegada té una bona informació que recolzi el que li suggeria fotogràficament el lloc, decideix. Es molt irregular el temps que pot trigar en fer finalment l’execució. En alguna ocasió ha estat un parell de setmanes, sense que això signifiqui que aquesta sigui la seva mitjana.

Gairebé tota l’obra que se li coneix és de paisatge, meditat paisatge atemporal, que és el que més li agrada, tal com ell mateix ha reconegut. Aquests paisatges poden ser en un ambient de natura o bé urbans. Tant en un cas com en l’altre, és difícil que trobem figures humanes.

Fins ara ha publicat tres llibres, a través del sistema d’autoedició. El primer d’ells porta per títol Un viaje imaginario. El treball el va oferir a diversos editors però ningun es va interessar, d’aquí que apostés per l’autoedició en la que va invertir tots els estalvis, uns sis-mil euros. Va valer la pena perquè ell llibre està ara esgotat i a sobre, a través d’ell, va poder vendre molta obra. Una inversió perfecta.

Amb els diners que va recuperar va publicar el segon, Mares de Portugal, que està pràcticament esgotat, i amb els diners recuperats, ha fet el tercer, Océanos de arena.

Luis Vioque està present en diverses galeries i coleccións: Marita Segovia, Rafael Pérez Hernándo, Validfoto, Fundación Zoilo Ruiz Mateos, Colección Hotel Bauza, Colección de Arte Contemporáneo del Ayuntamiento de Madrid, Colección de la Comunidad de Madrid, Fundació Foto Colectania, Colección Juan Redón, Colección Purificación García  …

El seu web és: http://www.luisvioque.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: