FOTOGRAFIA: MARCELO GURRUCHAGA

Capvespre a l’Antàrtida.

La silueta.

El vaixell de l’Antàrtida.

Tipos de pingüinos: pingüinos emperadores

Pingüins emperadors.

L’Antàrtida rosada.

Sol i gel.

El mar blanc.

Castell de gel.

Els habitants de l’Antàrtida.

El gel vermell.

Les aus de l’Antàrtida.

El fotògraf argentí més conegut és Marcelo Gurruchaga.

Aquest home de Buenos Aires s’està dedicant professionalment a la fotografia des de l’any 1983 en els camps de la publicitat (es soci de l’Associació de Fotògrafs Publicitaris de l’Argentina) i la natura. S’ha especialitzat també en turisme, safaris fotogràfics i docència fotogràfica des de l’any 1992.

En relació a aquesta activitat de docència, imparteix cursos particulars i com professor de fotografia en les universitats de Buenos Aires i Belgrano en les carreres de disseny gràfic, disseny industrial i arquitectura.

També dóna classes al Master de Conservació del Centre Internacional de la Conservació del Patrimoni, a l’Argentina, cosa que no és d’estranyar doncs des de fa més de vint anys treballa en temes patrimonials, tant naturals com històrico-culturals.

Ha publicat diversos llibres, dels quals val la pena destacar el titulat Antártida Antártica: los colores del desierto frío, i és en les imatges que va captar per escriure’l i il.lustrar-lo en les que es basa aquesta ressenya per la seva particular bellesa (tot i que Gurruchaga ha treballat també en territoris ben oposats a aquest, climatològicament parlant) .

S’hi va voler fixar en que els colors de l’Antàrtida canvien minut a minut; els gels, els capvespres i les albes, els cels blaus i nuvolosos i les boires, es presenten com una paleta que enlluerna i crea una atmosfera gairebé màgica (varies de les fotografies que s’adjunten son una mostra, com la del vaixell solca un mar que sembla irreal o els capvespres amb colors tan diferents als nostres). Es com visualitzar el paisatge d’un altre món i, en certa manera, ho és.

D’aquesta forma, per Marcelo Gurruchaga les fotografies preses en aquella zona només representen d’una manera molt parcial i limitada la grandiositat d’aquell continent que conté en sí la grandesa de l’infinit.

Gurruchaga és un turista incansable que ha participat en exploracions i safaris i quan no viatja, ja s’ha dit, té temps per la docència fotogràfica.

El seu web és: http://www.marcelogurruchaga.com/

Marcelo Gurruchaga i la seva inseparable càmera.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: