FOTOGRAFIA: RODNEY SMITH

Rodney Smith, Bernadette Twirling, 1997

Bernadette Twirling.

La sega.

Foto di Rodney Smith

La porta de l’univers.

La parella.

Inclinació.

Balança.

La finestra.

Ballant a la mansió.

Calma.

Al laberint.

Reflex.

Les fotografies que podem veure a l’encapçalament son del novaiorquès Rodney Smith.

Pels seus estudis, no es diria que anava per fotògraf  doncs va començar fent literatura anglesa i religió a la universitat de Virginia i després Teologia a la universitat de Yale. No obstant, Smith ha declarat que sabia perfectament que seria fotògraf però no considerava que estar estudiant art el dia sencer fos el millor camí per donar resposta a les seves inquietuds.

Així que quan va estudiar fotografia, també Yale, ja s’havia graduat en les matèries anteriorment esmentades.

El seu estil és surrealista i en blanc i negre, encara que també ha fet algunes obres en color a partir del 2002.

El 1975, quan tenia vint-i-vuit anys d’edat, va rebre una beca que li va permetre viure a Jerusalem durant tres mesos. De les fotografies que allí va obtenir, sobre tot retrats, va publicar el seu primer llibre: The land of light (La terra de la llum).

En general, les seves fotos tenen un cert to nostàlgic que les fa semblar imatges d’època, no sembla que la majoria les fes durant l’últim quart de segle.

La vàlua de la seva feina queda justificada quan veiem amb quines empreses ha treballat: American Express, BMW, Starbucks, Merril Lynch, Morgan Stanley i Visa, així com per entitats com la Borsa o el Ballet de Nova York. També ha realitzat fotogrtfies per revistes com The New York Times Magazine, Vanity Fair o Esquire i també per marques de moda com Ralph Lauren.

La seva feina ha sigut reconeguda amb exposicions a les principals galeries de tot el món.

Rodney Smith acumula prop de vuitanta premis, el que dóna idea del seu prestigi.

Actualment combina les seves tasques de fotògraf amb la docència.

Rodney Smith (photographer) RODNEY SMITH NEW COURSE CHRISORWIGCOM

El fotògraf Rodney Smith.

Aquest artista novaiorquès ha declarat que: “El meu interès no rau en allò que és nou o està de moda, sinó en allò que perdura, allò que té estil, elegància i bellesa. La meva feina consisteix en fer alguna cosa que no solament em satisfagui, sinó que allò que faig serveixi per dir, d’alguna manera, alguna cosa al món. Aquí és on ha estat sempre la clau. La meva feina consisteix en trobar un cert ordre, un significat i un propòsit al món. Però només soc una veu petita en un món molt gran”.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: