FOTOGRAFIA: TIM TAYLOR

La lluna als Alps francesos.

Sunset at Kilchurn Castle

Posta de sol al castell de Kilchurn, Escòcia.

Surface Light at Kukulkan Cenote

Dipòsit subterrani d’aigua de Kukulkan.

Gerbera Daisy

Margarida.

Mountain Village

Geilo, Noruega.

Blue Light

Llum blava sota l’aigua.

Sunset at Perranporth Beach

Posta de sol a Perranporth, Anglaterra.

Floating Leaf

Fulla flotant.

Monaco at Night

Mònaco de nit.

Waterfall

Cascada a Brecon Beacons, Gal.les.

Peacock

Paó.

Dawn through Palm Leaves

Imatge de Yucatan, Mèxic.

Si la setmana passada parlàvem d’un fotògraf de passió tardana, avui ho fem d’algú a qui l’afició li va venir ben aviat: Tim Taylor.

El seu temperament procliu al viatge, l’aventura i la natura, el va acabar portant cap a la fotografia.

Des de molt jove va començar a viatjar i en un d’aquests viatges, concretament un que va fer a les Illes Falkland encara acompanyat pel seu pare, va sentir per primera vegada interès per la fotografia.

A l’edat de dotze anys va fer un altre viatge, aquesta vegada a Thailàndia, on s’hi va estar vivint i anant a escola durant vint-i-quatre mesos. La estada li va inspirar una autèntica fascinació pel món marí i fins i tot va aprendre immersió.

Va anar creixent i va accedir a la Universitat. Durant el seu primer any lectiu, la urgència que sentia per continuar visitant llocs d’aquest planeta era tal que va reservar un viatge per tot el món que durava tres mesos, període que va coincidir amb els exàmens universitaris que evidentment no va fer. A més, el viatge no acabaria durant tres mesos sinó al cap d’un any, un període d’aventura que el va acabar de marcar i en el que no va parar de fer fotos.

A la tornada a casa, al Regne Unit, revisant les fotografies, se’n va adonar de que ni el seu coneixement sobre tècniques fotogràfiques era prou bo ni l’equip que tenia, tampoc, de manera que les imatges obtingudes no feien justícia a les meravelles que havia vist al natural. Així que va prendre la determinació de canviar això i va començar per regalar-se una càmera de qualitat professional.

Després d’un any d’autoaprenentatge i equivocar-se alguna vegada més, la seva tècnica va anar millorant i al 2004 va tornar a assistir a classe però aquesta vegada per estudiar fotografia.

Li interessen tots els aspectes d’aquesta disciplina artística però donada la seva afició per la natura, es va anar centrant en la fotografia de paisatges.  I més tard  va adquirir una altra càmera que li permetia poder prendre fotografies sota l’aigua (des dels temps a Thailàndia que la immersió li encanta) així que va començar a explorar en les profunditats marines que finalment han sigut la seva principal passió.

Totes aquestes coses les feia alternant-les amb una altra feina, fins que va prendre la decisió de deixar-la per dedicar-se més professionalment al que li agrada, i va marxar cap a les més remotes zones del planera per explorar-les i fotografiar-les.

El seu objectiu professional no és sols fer fotografia sinó també promoure la defensa del medi ambient i la natura.

Recentment va fer una expedició a la Península de Yucatán, i va viure en una platja aïllada a la jungla mexicana on va formar part d’un grup de submarinistes, cosa que li va permetre passar moltes hores sota l’aigua i arribar a ser un molt qualificat professor de submarinisme.

A part de ser un ben considerat submarinista, és també reservista de la Marina Reial.

El seu web és: http://www.timtaylorphotography.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: