FRANK HORVAT

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Fotografia de publicitat de sabates.

Mirades.

A la sortida del metro.

Imatge de l’Índia.

Fotografia de moda a Florència.

Mirant (foto de moda).

Elena.

 

Frank Horvat és un dels fotògrafs més veterans que han passat per aquestes pàgines doncs va néixer l’any 1928. Va ser a la ciutat croata d’Opatija (al 1928 es deia Abbazia i pertanyia a Itàlia).

Horvat es va consagrar durant les dècades dels anys cinquanta i seixanta en el gènere de la fotografia de moda.

Les seves imatges es publicaven en una llarga llista de revistes en les que va renovar el gènere de manera evident aplicant tècniques procedents de fotoperiodisme.

Amb un gran coneixement tècnic, la seva obra es tan heterodoxa que resulta inclassificable i ha investigat diversos registres fotogràfics com el retrat, la fotografia documental, la natura o els entorns urbans.

Frank Horvat no es deutor de ninguna escola i aporta una trajectòria vital que l’ha portat a viure a Itàlia, Suïssa, Índia, Anglaterra, França i els Estats Units.

Totes aquests experiències li han aportat una identitat múltiple que li han permès submergir-se en una gran diversitat d’estils i contexts. Ja ho hem dit: inclassificable.

 

Frank Horvat, un revolucionari de la fotografia de moda, però ha tocat un munt de gèneres.

El seu web és http://www.horvatland.com/WEB/main.htm

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: