FRANK WESTON BENSON. LLUM DE SOL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Frank Weston Benson. Llum de sol.

Primer pla del personatge.

La signatura de l’autor.

 

Frank Weston Benson, conegut més breument com Frank W. Benson, (1862 – 1951) va ser un pintor nord-americà (de Salem, Massachusetts) conegut pels seus retrats i pintures impressionistes.

Àvid observador d’ocells i caçador d’aus, volia ser un il·lustrador d’ornitologia. Als divuit anys va començar a estudiar a l’School of the Museum of Fine Arts de Boston on va tenir com professors als pintors Otto Grundmann i Frederic Crowninshield. Tres anys després va viatjar a París per estudiar a l’Acadèmia Julian.

Va començar la carrera artística pintant retrats de distingides famílies i murals per la Biblioteca del Congrés. Amb el temps va anar guanyant una molt bona reputació que el va permetre exercir com a docent i arribar a ser cap de departament precisament a l’School of the Museum of Fine Arts de Boston i a més va ser membre fundador del Ten American Painters, l’Acadèmia Americana de les Arts i les lletres, i el The Guild of Boston Artists (una galeria d’art).

L’impressionisme i particularment l’obra de Claude Monet van jugar un important paper en el desenvolupament del seu estil com impressionista americà. Va aprofitar la paleta de colors i les pinzellades de Monet que havia après i va representar intensament la “llum reflectida”.

Un exemple de la seva pintura és el quadre realitzar l’any 1909 que va titular com Llum de sol.

El vestit de la noia representada proporciona un llenç addicional en blanc per les pinzellades de Benson en uns roses, violetes i blancs enlluernadors accentuats per les ombres blaves i violetes que es poden veure en l’impressionisme.

La filla del pintor, Eleanor, és la model per aquest quadre. En d’altres del seu pare apareix junt amb les germanes i la mare en les pintures que Benson feia a l’aire lliure a Wooster Farm, la residència estiuenca que tenien a Maine.

Benson va ser un home clau en el món artístic de Boston tant com pintor d’èxit com per ser el director de l’Escola del Museu de Belles Arts.

La major part dels seus quadres impressionistes consisteixen en representacions de dones i nens en paisatges inundats pel sol.

Aquesta Llum de sol que aquí veiem pertany a la col·lecció del Museu d’Art d’Indianapolis.

 

Aquest és l’inquiet Frank W. Benson, artista, docent i galerista.

 

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: