FUNDACIÓ FRAN DAUREL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Xavier Serra de Rivera. Noia amb barnús.

José Luis Pascual. Menina.

Joan Ponç. El pont del diable.

Pablo Piccasso. Gerro. Cap de dona coronat amb flors.

Miquel Macaya. Torero.

Lluïsa Sallent. L’esfinx 

Lluís Marsans. El piano.

Anna Chromy. Equí humà.

Concha Prada. Explosions.

José Cobo. Cap de Fran Daurel.

 

El dia 1 de desembre de 2001 es va inaugurar a Barcelona, dins del recinte del Poble Espanyol, la Fundació d’Art Contemporani Fran Daurel (pintura, escultura, dibuix, ceràmica, etc.), fundació que intenta donar una visió global de l’art actual.

En aquesta col·lecció s’aprecia un especial interès per tot allò que és proper, immediat, i al mateix temps una aposta de futur.

La col·lecció Fran Daurel consta de varies generacions d’artistes contemporanis la qual comprèn un gran ventall de tendències i suports que van de l’abstracció a la figuració i que es mouen per l’informalisme, l’expressionisme, el surrealisme, l’hiperealisme el conceptualisme, etc.

A manera de síntesi podem distingir tres generacions, una 1ª formada per: Picasso, Miró, Oscar Domínguez, Gómez de la Serna, Dali, etc.; una 2ª formada per: Tàpies, Clavé, Joan Ponç, Chillida, Guinovart, Palazuelo, Manolo Valdes etc., i una altra amb Barceló, Sicília, Rasero, Plensa, Mata, Riera i Aragó… fins a completar una llista de més de vuitanta artistes i més de dos-centes obres que segueixen creixent amb noves adquisicions de totes les generacions i que constitueixen aquesta col·lecció.

També es destriable la col·lecció de ceràmica composta per mes de vint obres originals de Picasso

Tot això i algunes coses més es poden trobar a aquesta Fundació que està oberta de dilluns a divendres a l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia nº 13, com dèiem, dins del recinte del Poble Espanyol de Montjuïc.

 

L’entrada al meseu de la Fundació Fran Daurel.

El nom deriva de Francesc Daurella, advocat, empresari i col.leccionista, qui va ser l’impulsor del museu.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: