GABRIEL PIERNÉ. IMPROPTU-CAPRICE, OPUS 9

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Gabriel Pierné

L’organista, compositor i director d’orquestra francès Gabriel Pierné és un d’aquells casos que semblen cantats d’algú que ja des de ben jovenet està destinat a ser artista. El motiu? La seva mare era professora de piano i el seu pare professor de cant. Així que amb aquestes influències no era certament d’estranyar. El que sí era ja més rar és que fos gairebé un nen prodigi doncs amb només dotze anys va compondre l’obra titulada Sérenade, opus 7.

Pierné va ingressar al Conservatori de París i quan estava allí va guanyar el primer premi d’orgue i el segon Grand Prix de Roma. Tenia dinou anys.

Una vegada acabats els estudis, la seva carrera musical es va enfocar cap a la direcció d’orquestra, tasca en la que acabaria aconseguint una gran reputació que va aprofitar per fomentar la interpretació de la música contemporània (peces de compositors com Claude Debussy, Maurice Ravel, Igor Stravinski o Igor Roussel).

Va tocar un munt de gèneres, tots amb èxit: simfonies, oratoris, òperes, ballet, obres per teatre… Però possiblement, de tots aquests gèneres, en el que més va destacar va ser en el de música de cambra i d’instruments solistes.

Un d’aquests instruments va ser l’arpa i com a mostra, un botó: el solo Improptu-Caprice, opus 9, una de les seves obres a més, més primerenques.

Ens la interpreta Naoko Yoshino, una notable arpista amb una excel.lent projecció internacional.

 

Gabriel Pierné. Sorprèn que un músic de la seva talla i molt prolífic sigui tan poc representat fora del seu país.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

La japonesa Naoko Yoshino és una de les més destacades arpistes de l’actualitat, fet que l’ha permès tocar amb les més importants orquestres del món.

El seu web és: http://www.naokoyoshino.com/en/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: