GATSBY

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El Gatsby ens rep amb aquesta barra central.

Vista de les zones mitja i baixa.

La zona més elevada del restaurant que inclou una biblioteca.

El mobiliari és confortable.

Vista general.

Hi ha racons més íntims.

Després de la mitjanit el restaurant dóna pas a la pista de ball.

 

Hi ha una coneguda novel.la d’F. Scott Fitzgerald en la que l’escriptor nord-americà crea una de les figures més emblemàtiques de la literatura americana del segle XX: Jay Gatsby, el Gran Gatsby. Com molts saben, si no per la novel.la, sí per la pel.lícula, aquest milionari de ficció va fer la seva fortuna a través de la compra i la venda d’alcohol il.legal, i va muntar festes memorables a la seva casa de Long Island, a l’estat de Nova York, fins que la sort se li va acabar.

Doncs és aquest personatge el que inspira Gatsby, un atractiu restaurant-club que es troba al número 19 del carrer Tuset.

Així com els bars clandestins de l’època de la llei seca es trobaven en llocs inesperats, una mica d’això també li passar a aquest Gatsby barceloní doncs està ubicat en un centre comercial just al costat d’un Mercadona que fa que més d’un s’hagi equivocat entrant al supermercat i no al restaurant que està situat al fons d’un corredor que hi ha a la dreta del parking del súper.

Així que una vegada arribats al fons del corredor i oberta la pota d’accés, ens trobarem en un lloc que segurament no esperàvem: luxe, jazz, diversió, glamour… la seducció del anys vint novaiorquesos a Barcelona.

En efecte, aquest és un restaurant amb música en directe. Hem citat el jazz però no és l’única. I de fet no sols hi ha músics tocant en directe sinó també ballarins i ballarines en actuacions breus que es van produint amb regularitat i sense repetir-se.

No només la música, també la decoració ens transporta al Nova York dels anys vint on el jazz era inherent als clubs on se centrava la bona vida social americana en una generació com la d’aquells anys que estava immersa en una gran transformació industrial i en una estricta llei seca, que es dedicava a passar-s’ho bé i tenir llocs on gaudir de les begudes prohibides.

Doncs Gatsby recrea l’ambient amb una luxosa decoració deco oferint-nos racons originals, alguns íntims, en els que destaquen els materials nobles com el marbre, la fusta i el vellut. Hi trobem butaques, sofàs prop d’una llar de foc, taules col.locades amb espai suficient con per no escoltar la conversa dels altres comensals, una biblioteca, una barra central quadrada i a la seva esquena, l’escenari per les actuacions, encara que els artistes no es limiten a estar en ell sinó que es belluguen per tot el restaurant que així es converteix en un escenari global.

La decoració no s’acaba en el mobiliari sinó que continua en una destacable il.luminació amb tons blancs i d’or que predominen per tot arreu.

L’espai de la sala és considerable i està dividit en diferents zones amb una plataforma elevada per les comentades actuacions. Davant  tenim una pista central que sembla el punt de referència, amb banquetes i una sèrie de taules privades al voltant. En conjunt es poden veure fins a tres nivells diferents d’alçada, cosa que dóna des del nivell més elevat una bona visió del local.

El projecte arquitectònic que aquí juga un paper molt important, ha sigut dissenyat per Daniel Poch i Alexis Cogul de l’estudi Danda, sent Manuel Guerra l’encarregat d’executar-lo.

En quant a la proposta gastronòmica, ens ofereix plats creatius i no escassos, amb notes ètniques i d’inspiració internacional. La cuina és de mercat amb productes de temporada i, per descomptat, amb un toc de luxe com no podria ser d’altra manera en un lloc com aquest.

Però anar a sopar mentre es veu l’espectacle no és tot perquè més enllà de la mitjanit el restaurant deixa de ser restaurant per convertir-se més clarament en una sala musical amb més actuacions en directe i sessió de música del dj. A partir d’aquest moment, el protagonisme gastronòmic passa al cocteler.

Així que aquells que vulguin gaudir de gastronomia, cocteleria, bona música, elegància i ambient novaiorquès -sense haver d’agafar l’avió- ja saben que al Gatsby poden trobar tot això en un sol establiment.

Con es pot llegir al local: “a little party never killed noboby” (una festeta mai no ha matat ningú). Tenen molta raó.

En aquest vídeo podem veure alguna de les coreografies que han passat pel Gatsby. No ens equivoquem, ni és Nova York ni son els anys vint; és Barcelona, és Gatsby:

El seu web és https://www.gatsbybarcelona.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: