GERVASIO SÁNCHEZ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Les mirades de nens albanokosovars fugint de la neteja ètnica de Milosevic.

Sofia, mutilada per una mina antipersones, amb el seu fill.

Entre taüts.

Desesperació.

Civils fugint a El Salvador.

La biblioteca de Sarajevo incendiada pels serbis.

Amics en la postguerra. 

 

Gervasio Sánchez és un dels reporters espanyols més reconeguts a nivell internacional.

Va néixer a Còrdova i sent un nen va marxar amb la seva família per instal.lar-se a l’Hospitalet de l’Infant.

Va començar a treballar amb només onze anys i gairebé sempre va combinar estudis i feina per poder estalviar i poder-se pagar formació i algun viatge. S’acabaria llicenciant en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona.

He treballat com periodista independent per publicacions escrites com diaris i revistes, i d’altres mitjans com la Cadena SER o el servei espanyol de la BBC.

S’ha especialitzat en conflictes armats dels que és un gran expert, hagin tingut lloc a Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia o Europa, com per exemple, els reportatges que va fer de la fragmentació de l’antiga Iugoslàvia.

Les seves fotografies són impactants mostrant la crueltat no tant de les guerres sinó més bé de les seves conseqüències en la població. No obstant, són imatges que paradoxalment transmeten bellesa fins i tot -en alguns casos- poesia, i és perquè aquest fotògraf no busca en absolut allò que es podria qualificar de preciosisme sinó aquell costat on la vida, el factor humà, se sobreposa a la violència.

El seu estil no podia passar desapercebut i acumula una llarga llista de premis entre els que destaquen el del Millor Periodista de l’Any 1993 concedit per El Heraldo de Aragón per la seva cobertura de la guerra de Bòsnia, el Premi al Millor Treball Gràfic de 1994 atorgat pel Club Internacional de Prensa de Madrid, també per la cobertura del conflicte bosnià, el Premi Nacional de Fotogrtafia l’any 2009 i posseeix la Medalla al Mèrit Professional concedida pel Govern d’Aragó -Sánchez fa ja uns quant anys que resideix en aquella comunitat autònoma).

 

 

 

Gervasio Sánchez ha vist l’horror dels conflictes armats i les seves conseqüències i diu que en aquest món no hi ha res més bell que veure una víctima de la guerra perseguir la felicitat.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: