GIOVANNI BATTISTA LOMBARDI. NIMFA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La Nimfa o Naiade de Giovanni Battista Lombardi.

Primer pla de la nimfa.

Vista lateral.

Representació de l’aigua que està sent palpada pels dits del peu de la nimfa.

 

Giovanni Batista Lombardi va ser un escultor italià que va viure entre el 1823 i el 1880.

Es va formar a Rezzato i Milà per mudar-se a Roma el 1850. Aquí va estudiar a l’Acadèmia de Pietro Tenerani, un dels principals seguidors de Thorvaldsen, i posteriorment va treballar al seu taller.

No va trigar gaire temps en muntar el seu propi estudi que va compartir amb el seu germà petit Giovita. Giovanni Battista va ser el més inspirat dels dos produint bonics busts i escultures commemoratives i funeràries així com un munt de peces religioses i profanes. Distingit per la seva habilitat per les composicions, va arribar a ser conegut per les seves peces sobre temes bíblics en les que barrejava classicisme amb naturalisme.

Aquest artista romàntic va destacar per les seves figures serenes fetes en marbre com la que veiem a l’encapçalament, titulada Nimfa o Naiade.

Va ser una obra que li va encarregar la Signora Camilla Facchi Fè D’Ostiani i que Lombardi va realitzar el 1858 i va ser instal.lada a “les parets d’or” dels banys del Palazzo Facchi de Brescia.

L’obra barreja la simplicitat i harmonia clàssica amb el sentiment romàntic. La jove, de trets idealitzats, es representada just en el moment en el que va a entrar a l’aigua d’un riu, parcialment coberta per la roba que s’està traient. En baixar el cap per mirar l’aigua, fa més visible la diadema que porta amb una closca al mig, cosa que indica que es tracta d’un ser mitològic. Sentint l’aigua freda als dits del peu dret, sembla pensar-s’ho. Es una composició harmònica independentment del lloc des d’on es contempli la figura

L’excel.lent tècnica de Lombardi és visible en el marbre amb uns trets i cabells finament tallats, i el treball dels plecs de la roba ens parlen de l’aire clàssic que aquest escultor va agafar durant la seva estada a Roma.

 

 

L’escultor Giovanni Battista Lombardi.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: