GIOVANNI MARRADI. SOMEONE LIKE YOU

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Giovanni Marradi

 

 

 

Fins ara no havíem tingut l’oportunitat de parlar del pianista i compositor italià Giovanni Marradi.

L’afició per la música li ve de família doncs el seu pare Alfredo era trompetista i director d’orquestra i el seu avi Giovanni va ser compositor.

Amb aquests antecedents no és d’estranyar que als cinc anys el petit Giovanni ja toqués el piano. Tres anys després va ser enviat al Conservatori Rus perquè pogués estudiar composició i tècnica.

Ja adult va començar a tocar per tot Europa i l’Orient Mitjà però ell tenia un somni que era poder continuar la seva carrera a l’altre costat de l’Atlàntic, als Estats Units.

Amb aquesta idea va arribar a Califòrnia com un immigrant italià més. Va començar per fer modestes actuacions fins que se li va demanar que actués al Caesar’s Palace a Las Vegas. Mentre actuava a l’escenari, un conegut artista es va fixar en ell. Es tractava de Frank Sinatra i a partir d’aquella trobada l’artista consagrat es va convertir en el mentor del nou i jove talent italià.

Amb el temps Marradi ha arribat a ser un dels pianistes expressionistes de més èxit de la nostra època. També va tenir èxit com compositor, arranjador i il.lustrador.

Músic de prestigi i gran venedor de discs, va produir, dirigir i presentar Giovanni’s World of Music, una sèrie musical televisiva que va ser programada a cadenes de tot el món. Tant la sèrie com el mateix Marradi van ser nominats i van rebre diversos guardons de l’Acadèmia Nacional de la Televisió, les Arts i les Ciències.

Per escoltar un exemple de la música que fa ens fixem en una peça que pertany a un àlbum que va publicar ara ja fa vint anys, el 1998, Always and forever. El títol és Someone like you.

El vídeo que ens permet escoltar aquesta melodia incorpora versos en anglès del poeta místic sufí Jalal ad-Din Rumi qui va viure al segle XIII.

 

 

Giovanni Marradi, compositor, pianista, arranjador, empresari i presentador de televisió.

El seu web és http://giovanni.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: