GIOVANNI STRAZZA. VERGE AMB VEL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La verge amb vel de Giovanni Strazza.

Vista lateral.

Des de l’angle contrari.

Vista completa del bust.

 

Parlem d’un escultor llombard, el milanès Giovanni Strazza (1818 – 1875).

Es va formar a Roma com deixeble de l’escultor Pietro Tenerani, prestigiós artista de qui ja hem parlat en aquest bloc.

Donada la seva formació, Strazza té un estil acadèmic influenciat pel romanticisme.

Com que va obtenir una ben guanyada reputació en el món de l’escultura, va arribar a ser professor de l’Acadèmia de Belles Arts de Brera des del 1860 fins que va morir. Precisament, el bust que veiem d’ell al peu d’aquest article es troba a l’Acadèmia de Brera.

El seu prestigi va traspassar fronteres i el 1873 va ser cridat per formar part del jurat de l’Exhibició Universal de Viena.

La seva producció inclou tan figures senceres com busts. Nosaltres ens fixem avui en un d’aquests últims perquè és una obra mestra de l’escultura velada: La verge amb vel.

La va realitzar cap al 1856 i està considerada com una de les més perfectes escultures amb vel que s’han fet.

Elaborada completament en marbre de Carrara, aconsegueix traspassar la frontera de la materialitat per convertir-se en una figura gairebé vivent. Es sorprenent l’efecte transparència del vel -qui diria que és marbre?- d’una gran subtilesa que deixa veure la delicada bellesa de la verge.

La peça s’ha treballat amb una gran minuciositat i el resultat és una obra tant real com atemporal.

Des que Strazza la va fer a Milà, aquesta verge amb vel ha viatjat. Actualment es troba a Terranova, Canadà, al convent de St. John, sota la cura de les Germanes de la Presentació.

 

Giovanni Strazza, un dels millors escultors italians del segle XIX.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: