GIULIO MONTEVERDE. L’ÀNGEL DE LA RESURRECCIÓ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’àngel de la resurrecció, de Giulio Monteverde.

Primer pla.

Angle contrari.

Vista lateral.

Des de l’angle contrari.

 

Giulio Monteverde (1837 – 1917) va ser un bon escultor italià a qui segurament no va acompanyar l’època en la que va viure estilísticament parlant.

Fill d’obrers, un cop acabats els estudis elementals va començar la seva activitat artística com tallador de fusta realitzant nombrosos crucifixos com els que podem trobar a l’església de San Francesco a Acqui Terme o el de l’església de San Secondo a Asti.

Després d’un període de residència i treball al taller dels Bistolfi a Casale Monferrat, es va traslladar a Gènova. Aquí va continuar treballant com aprenent en tallers i va freqüentar l’Acadèmia de Belles Arts durant quatre anys per marxar després a Roma.

Es va casar jove, va tenir fills i va patir problemes econòmics per mantenir la família fins que va guanyar fama quan el rei de Wurtemberg va adquirir una de les seves obres. A partir d’aquí les coses ja van ser millors per ell.

Durant el segle XX Monteverde va ser oblidat, cosa que es deu a que era un escultor que seguia els cànons originats a la Grècia clàssica i això no era el que s’estilava en el segle passat. Monteverde s’havia quedat antiquat, estava fora de les avantguardes. Tampoc el va ajudar el que moltes de les seves escultures van ser realitzades per cementiris, feia obres sovint funeràries.

Però com que precisament se’l coneix més per aquest tipus d’escultura, ens fixem particularment en una, la coneguda com l’Àngel de Monteverde o Àngel de la resurrecció.

Es tracta d’una estàtua de marbre realitzada l’any 1882 que es troba a la tomba de la família Oneto, al cementiri de Staglieno, a Gènova. L’obra va ser encarregada per Francesco Oneto, president de la Banca Generale, per honorar els membres morts de la família.

Monteverde representa un àngel femení de llargues i treballades ales. L’obra passa per ser una de les més atractives escultures d’aquell cementiri en el qual Monteverde té d’altres obrers en el seu habitual estil neoclàssic.

Vista completa de l’escultura.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: