GIUSEPPE VERDI. AIDA, MARXA TRIOMFAL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Giuseppe Verdi va ser el més important compositor italià d’òpera de tots el temps.

Una de les seves grans obres és Aïda. Si l’acció transcorre a Egipte, no és casual: Ismail Pachà, jedive (senyor o governador d’un territori) d’Egipte havia encarregat a Verdi una òpera per representar-la el 1871 que servís com inauguració del nou teatre d’òpera d’El Caire. I així va ser, a finals d’aquell any es va estrenar a aquella ciutat amb gran èxit que no era d’estranyar doncs l’obra és espectacular amb un gran desplegament escènic.

L’argument és el següent: Radamès, jove general de l’exèrcit egipci, està enamorat en secret d’Aïda, una esclava etíop. Aïda, que també està enamorada secretament de Radamès, és en realitat la filla capturada del rei d’Etiòpia, Amonasro, però els seus captors desconeixen la seva verdadera identitat. El seu pare ha envaït Egipte amb l’objectiu d’alliberar-la de l’esclavatge. La batalla entre egipcis i etíops acaba amb la victòria dels primers comandats per Radamès.

Precisament, la Marxa triomfal és una de les peces més populars de l’obra. Aquí la podem escoltar però en una representació molt especial perquè la porten a terme l’orquestra i cor de Veus per la pau, una associació d’ajuda humanitària composta per músics que ofereixen concerts i utilitzen la música per recaptar fons per projectes d’ajuda als més necessitats de qualsevol punt del planeta.

En la interpretació que aquí veiem, el director és el valencià Enrique García Asensio.

 

Giuseppe Verdi va ser el més important compositor italià d’òpera de tots el temps.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Fundada l’any 1998, Voces por la paz és una associació d’ajuda humanitària formada per músics de les principals orquestres i cors espanyols. Recapten fons per realitzar projectes que contribueixin a erradicar la pobresa.

El seu web és https://vocesparalapaz.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: