GLÒRIA MUÑOZ A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Reflexes.

Espai vermell amb cel blau.

Estàtua de dia.

Rosal.

Jardí d’Ofèlia.

Reflexes.

 

Des de la infantesa, la pintura ha sigut la vocació de Glòria Muñoz.

Els estudis artístics els va fer a l’Escola de la Llotja.

Com a pintora s’ha definit com una exploradora de nous mètodes d’expressió, cosa que explica que té pintures que ens poden transportar a elements artístics que van irrompre fa un segle.

Aquest interès per la història de la pintura i per poder veure les obres directament, l’ha motivada a conèixer altres països connectant amb diferents cultures. Així, ha fet estades pictòriques a llocs com India o Marroc.

Practica un formalisme molt personal perquè parteix de la realitat però la transforma per donar un resultat adaptat a la seva forma d’entendre l’art.

De llenguatge sintètic, la seva pinzellada és fluida i lliure i es plasma en taques incisives i segures, i en alguns moments pròximes a l’abstracció.

Quan representa un paisatge, aquest expressa les sensacions i vivències que sent davant la natura. En algunes ocasions, plasma la força dels elements: el vent, les roques, el cel transparent d’un blau intens… i en d’altres, es tracta d’escenes d’una bellesa serena que conviden a deixar volar la imaginació.

Glòria Muñoz és doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i professora de Pintura a la Facultat d’aquesta universitat.

La seva obra ha recorregut mig món: Londres, Ginebra, San Francisco, Nova York, Hong Kong, Bolonya, Estrasburg, Madrid… entre altres ciutats.

Ara tenim l’oportunitat de veure l’exposició que està celebrant a la Sala Parés; de fet, és una assídua a aquesta sala des de fa més de trenta anys.

Fins al 10 d’abril.

El web de la galeria és https://salapares.com/ca/

 

La barcelonina Glòria Muñoz viu i treballa entre els seus dos estudis, un a Barcelona i l’altre a Peralada.

El seu web és http://gloriamunoz.es/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: