GLORIA MUÑOZ A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Espai.

Granades.

Tarongers.

Font.

Figura.

Fruiters.

Pompeia.

 

La pintora barcelonina Gloria Muñoz viu i treballa entre Barcelona i Peralada.

La vocació artística li ve de lluny, des que era pràcticament una nena.

Interessada per la història de la pintura, sempre ha preferit veure les obres directament, cosa que ha fet que conegui d’altres països i així ha connectat amb diverses cultures.

En les composicions d’objectes s’aprecia una vinculació emocional amb les flors, gravats, llibres… tot allò que l’envolta. Son quadres evocadors que contenen elements que en algunes ocasions se suggereixen més que es representen.

En quant als paisatges, expressen vivències i sensacions íntimes de l’artista. A vegades plasma la força dels elements, i en altres ocasions tracta escenes de bellesa serena que inviten a deixar volar la imaginació.

Aquesta bellesa serena és la que podem trobar a l’exposició que està celebrant a la Sala Parés titulada El jardí d’Ofèlia.

Son pintures del jardí de la seva mare que per l’artista significa evocar un munt de records perquè aquell espai era una mena de microcosmos  del que la pintora era partícip, i ha volgut agafar en aquestes representacions instants, moments efímers.

Gloria Muñoz no solament practica la pintura sinó que també és una reputada docent: des de 1985 és professora titular de l’especialitat de pintura a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El 1990, a més, va obtenir el doctorat Cum Laude.

Ha exposat a un munt de llocs: Nova York, París, Londres, Berlín, Ginebra, Singapur, Beijing, Hong Kong… i per suposat, a Barcelona i Madrid, entre d’altres localitats.

El jardí d’Ofèlia, és una exposició per veure, no per mirar (no és el mateix). Fins al 5 de març, al carrer Petritxol 5.

Gloria Muñoz no solament és pintora sinó també doctora en Balles Arts.

El seu web és http://gloriamunoz.es/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: