GONZALO SICRE A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Ciutat.

Musa 1.

Ocultació.

Hotel d’una nit.

Crepuscular.

Finestres.

Musa 2.

Apartament.

A ningun lloc.

 

El gadità Gonzalo Sicre passa per ser un dels pintors espanyols més pròxims a Edward Hopper.

Com l’artista novaiorquès, en els seus temes apareixen espais interiors, imatges urbanes i rurals, immerses en el silenci amb els que experimenta amb el color i la matèria per indagar en les nostres reaccions.

Son imatges reals i metafísiques que ens provoquen un cert allunyament de l’ambient en el que estan representades per la seva peculiaritat; son quadres, com els de Hopper que inviten més a la seva contemplació exterior que no a habitar-los per la soledat que desprenen.

Una bona distribució geomètrica del llenç, l’estudiat joc de llums un punt artificials, la creació d’ombres i la síntesi del detall converteixen a Sicre en un pintor del silenci amb els seus escenaris deserts o semi-deserts. Fins i tot algunes imatges interiors estan pràcticament despullades de qualsevol element que no sigui bàsic per aguditzar el sentiment de soledat o abandó.

Ara tenim la oportunitat de veure la seva darrera producció en una exposició que està tenint lloc a la Sala Parés.

La mostra té un títol ben suggerent: Entre allò humà i allò subilm.

La idea és que allò sublim no es troba a cap lloc concret i alhora pot estar a tots, pot ser buit i pot ser plenitud, cel o infern, allò que és gran i allò que és mínim, que trenca amb l’espai i el temps, i amb el principi de realitat perquè rau dintre de nosaltres. Així, el buit, l’obscuritat, la soledat i el silenci son emocions també sublims.

Podem veure l’exposició fins al 6 de novembre.

El web de la galeria és https://salapares.com/ca/

Gonzalo Sicre és de Cadis però viu a Cartagena.

Les seves representacions tenen la capacitat de atreure’ns per la seva pintura espesa, el tractament d’una llum pesada en unes atmosferes una mica inquietants.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: