GUIDO IAFIGLIOLA A LA GALERIA CONTRAST

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Pont de Londres.

Llindars. Santa Isabel.

Trens de Wimbledon.

Llacuna. 

La carretera.

Llindars. Villa Serrana.

Raval.

 

Està tenint lloc a la Galeria Contrast una exposició dedicada a una de les promeses més destacades de l’art emergent uruguaià, Guido Iafigliola, artista que coneix bé Barcelona doncs hi va residir del 2007 al 2012, experiència que va ajudar a consolidar el seu procés creatiu.

Iafigilola exhibeix una obra realment curiosa que sembla treta de l’intermedi entre el món real i la ficció, és com si fos una distòpia, un error en la imatge que permet fer de la tecnologia un ens que en sí mateix participi del procés creatiu.

I això es degut a que experimenta a través del Glitch Art, utilitzant com base principalment la fotografia recolzada per la il.lustració i el vídeo. Aclarim que el Glitch Art és una forma d’art generatiu que es pot definir com l’estetització dels errors digitals. D’aquí la provocada sensació d’error en la imatge a la que ens referíem.

Guido Iafigliola es pregunta per la combinació entre tecnologia i biologia per crear un nou tipus de realitat -fins i tot d’humans- que seria mig biològica i mig digital. A fi comptes això ja està succeint: el desenvolupament actual de la biotecnologia, els nous implants corporals, els ciborgs, els robots, el naixement de la Intel•ligència Artificial… Avui en dia el món es desplaça dels humans als algoritmes, cada vegada són més les decisions que –sobre les vides personals, sobre qüestions econòmiques o sobre qüestions polítiques – són realment adoptades per algoritmes. Aquest gran canvi en l’era humana ja està doncs passant ara mateix i es produeix de manera tan natural que ni tan sols ens n’adonem. A través de la creació dels seus paisatges, intenta representar aquesta època canviant: el nostre matrimoni amb la tecnologia.

El resultat son imatges que ens conviden a contemplar ambients que podríem dir que ja coneixem, però que al mateix temps semblen el producte d’una realitat paral·lela.

Podem veure aquesta sorprenent exposició fins al 28 de setembre.

 

El web de la galeria és https://www.galeriacontrast.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: