HAENDEL. SWEET BIRD

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Georg Friedrich Haendel, alemany de naixement i anglès de nacionalitat, va ser un dels més grans compositors de l’època barroca i també un dels músics que més han influït en la música que es va fer posteriorment.

Va ser també, per dir-ho d’una manera planera, un “democratitzador” de la música perquè la va enfocar pensant en un públic ampli i no només basant-se en els gustos dels mecenes o la noblesa, com sovint passava.

Haendel ens ha deixat un molt gran llegat musical que sintetitza els estils anglès, alemany, francès i italià de la seva època, amb un catàleg que inclou pràcticament tots els gèneres.

Amb una producció com la seva, no és doncs d’estranyar que sigui un dels compositors que aporta més peces musicals a La Bellesa.cat.

Doncs aquí en tenim una altra. Es tracta de l’ària Sweet bird (dolç ocell), que correspon a l’0bra L’Allegro, il Penseroso ed il Moderato (HWV 55). Es una oda pastoral basada en poemes de John Milton.

Haendel la va compondre a començaments del 1740 en només un parell de setmanes.

Aquesta Sweet bird que està inclosa en la primera part, L’Allegro, és una petita joia descriptiva amb el cant d’un ocell representat pel so de la flauta.

I, evidentment, cal esmentar la magnífica interpretació que fa Emi Ferguson amb la flauta barroca. Ferguson, nascuda al Japó, de pares anglesos i educada als Estats Units, és una de les grans intèrprets d’aquest instrument amb el que ha tocat en diverses formacions musicals que en el cas d’aquest vídeo és Voices of Music.

En quant a la soprano, és Amanda Forsythe, novaiorquesa especialitzada en música barroca i en òperes de Rossini, entre d’altres.

 

El geni alemany Georg Friedrich Haendel.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Emi Ferguson és una investigadora de la flauta. Buscant ampliar els seus límits, li agrada fusionar diversos gèneres musicals.

A part d’interpretar, també exerceix com a docent.

El seu web és https://www.emiferguson.com/

Ja han passat dues dècades des que Amanda Forsyhte va debutar fent de Prosèrpina a l’òpera Orfeo de Monteverdi. Des d’aleshores ha anat construint una solida carrera als dos costats de l’Atlàntic que ha rebut diversos reconeixements. A Barcelona la vàrem veure a l’Auditori el 2016 interpretant Mozart.

El seu web és https://www.amandaforsythe.com/index.php

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: