HALL & OATES. MANEATER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

De Filadèlfia és el duo format per Daryl Hall i John Oates, conegut simplement com Hall & Oates.

En el duet generalment és Daryl Hall qui canta i a més també toca diversos instruments. Per la seva banda, John Oates toca principalment la guitarra elèctrica encara que com la seva parella artística, també toca diversos instruments. Acostuma a fer veu de cor i només molt ocasionalment ha cantat alguna peça. Tant l’un com l’altre són els que han compost la majoria de les seves cançons, de manera separada o conjunta.

La seva època daurada va ser entre el final de la dècada dels setanta i mitjan dels vuitanta amb una fusió de rock and roll i rhythm and blues que ells van batejar com “rock and soul.”

Son molt coneguts perquè van arribar a tenir fins a sis números 1 en aquella època, més set àlbums de plata i sis àlbums d’or. Com a conseqüència d’aquest èxit, la revista Billboard els va nomenar el duo de més èxit de l’època del rock sobrepassant fins i tot als Everly Brothers.

I de tots aquests èxits, el més sonat els va arribar l’any 1982 amb l’àlbum H2O que va vendre només als Estats Units quatre milions de còpies. Aquest disc conté fins a deu singles d’èxit, un dels quals és Maneater, la cançó més popular del duo i que diu així:

“She’ll only come out at night
The lean and hungry type
Nothing is new
I’ve seen they here before
Watching and waiting

She’s sitting with you but her eyes are on the door
So many have paid to see
What do you think you’re getting for free?
This woman is wild
A she-cat tamed by the purr of a Jaguar
Money’s the matter
If you’re in it for love
You ain’t going to get too far

Oh, here she comes
Watch out boy she’ll chew you up
Oh, here she comes
She’s a man eater

Oh, here she comes
Watch out boy she’ll chew you up
Oh, here she comes
She’s a man eater

I wouldn’t if I were you
I know what she can do
She’s deadly man
And she could really rip your world apart
Mind-over-matter
The beauty is there
But a beast is in her heart

Oh, here she comes
Watch out boy she’ll chew you up
Oh, here she comes
She’s a man eater”.

“Només sortirà per la nit, està prima i té gana, i això no és nou doncs ja les he vist abans, vigilant i esperant. Està asseguda amb tu però els seus ulls estan a la porta. Tants l’han pagat per veure-la! I creus que a tu et sortirà gratis?. Aquesta dona és salvatge. Sembla domada com una gata però ronroneja com un jaguar! I el tema son els diners, així que si estàs en això per amor, no aniràs massa lluny. Oh! Aquí arriba ella, vigila noi que no et mastegui, oh, aquí arriba ella, és una devoradora d’homes! Oh! Aquí arriba ella, vigila noi que no et mastegui, oh, aquí arriba ella, és una devoradora d’homes! Jo no ho faria si fos tu perquè sé el que ella pot fer. Es mortífera, noi, i et podria fer miques. Així que compte amb això perquè la bellesa hi és però el seu cor és el d’una bèstia. Oh! Aquí arriba ella, vigila noi que no et mastegui, oh, aquí arriba ella, és una devoradora d’homes!”

 

Els Hall & Oates en una imatge més recent. Van arrasar fa trenta anys i encara viuen d’aquella fama.

Per saber més d’ells cliqeu aquí.

El seu web és: http://www.hallandoates.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: