HENGKI KOENTJORO

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Equinocci.

Solitària.

El temple.

Ona.

Dia de silenci.

Tòquio.

El pont.

Rastre.

Lotus.

La parella.

 

Parlem d’un fotògraf indonesi, Hengki Koentjoro, qui realitza fotografia de paisatge en blanc i negre.

Quan era molt jove els seus pares li van regalar una càmera de butxaca Kodak i aquí va començar la seva afició.

Va marxar a fer els estudis als Estats Units i es va graduar en el Brooks Institute of Photography a Santa Bàrbara, Califòrnia. La graduació va ser en cine i producció de vídeo amb especialització en fotografia artística.

De tornada al seu país, treballa en projectes corporatius i anuncis per televisió en una productora de Jakarta i practica la fotografia com si fos una segona activitat.

Va ser la influència d’Ansel Adams que va fer que se centrés en la fotografia en blanc i negre per l’habilitat d’Adams per utilitzar les tonalitats per realçar estats d’ànim i ambients. Un altre fotògraf que l’ha influït és Michael Kenna per la senzillesa de les seves imatges.

Veure les fotografies de Koentjoro és gairebé com un passeig per la serenitat dels paisatge, un context que desprèn silenci; la seva manera d’aplicar el blanc i negre dóna un toc de misteri a tota aquesta calma.

La senzillesa i l’elegància són altres qualitats de la seva obra que, segons ha dit Koentjoro, es deuen a que ha après del budisme zen, doncs els que segueixen aquesta religió es miren el món d’una manera molt senzilla. Al segle XIII els monjos zen del Japó dedicaven el seu temps a pintar amb tinta i podem trobar algun eco d’aquesta estètica en les imatges d’aquest fotògraf.

La seva obra ha aparegut en revistes de tot el món i ha obtingut diversos premis.

 

Aquest és Hengki Koentjoro, artista de fotografies solitàries, o gairebé.

El seu web és http://www.hengki-koentjoro.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: