HERBERT LIST

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Sota el sol de Santorini.

Parella al llac Ammersee.

Sol de primavera a Munic.

Torremolinos.

Ocell a Hyde Park.

Joves i natures mortes.

La peixera.

 

Herbert List (1903 – 1975) va ser un fotògraf alemany conegut per les seves col.laboracions a les revistes Vogue, Harper’s Bazaar, Look, Flair, Época, Heute i Life, i pels seus treballs sobre nus masculins.

Va néixer a Hamburg i va estudiar a l’escola Johanneum de la ciutat entre 1912 i 1920 fins a obtenir el batxillerat. Després va fer estudis d’història de la literatura a la Universitat de Heidelberg i quan els va acabar va tornar a Hamburg incorporant-se com aprenent en el negoci d’importació de cafè que dirigia el seu pare. Fins al 1929 va estar realitzant viatges comercials a diversos països d’Amèrica llatina i en tornar a Alemanya es va convertir en associat de List & Heineken (el negoci del seu pare).

Va començar a interessar-se per la fotografia animat per Andreas Feininger -de qui ja hem parlat, veieu l’article aquí– el 1930 després de conèixer el treball visual de René Magritte, Man Ray i Giorgio de Chirico, és per això que la seva feina va començar influenciada pel surrealisme.

El 1935 va deixar l’empresa del seu pare per traslladar-se a Paris i un anys després a Londres on va muntar un estudi fotogràfic i va començar a vendre les seves fotos per algunes de les revistes més amunt esmentades.

El 1945 va marxar a Munic i es va convertir en editor d’art de la revista Heute que publicaven els aliats.

En els anys següents i fins el 1962 va viatjar per visitar països com Grècia, Espanya, Itàlia França, Mèxic i el Carib, i publicar en diverses revistes.

El 1964 va rebre la medalla David Octavius Hill de la Societat Alemanya de Fotografia. Els últims anys de la seva vida va fer nombroses exposicions a Londres, Munic, Düsseldorf, Zuric, Milà i Nova York.

List ha passat a la història de la fotografia amb una doble consideració: com fotògraf metafísic i per l’homoerotisme doncs unes quantes de les seves fotografies tracten el nu masculí, com dèiem al començament.

 

L’alemany Herbert List deia que prenia les seves fotografies de manera espontània i quan la imatge li produïa una sensació semblant a felicitat.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: