ISAK DINESEN. CUENTOS REUNIDOS

Portada de Cuentos reunidos

Portada del llibre.

L’editorial Alfaguara ens fa un autèntic regal literari: publica en un sol volum i sota el nom de Cuentos reunidos trenta-cinc obres de la Baronesa Karen Blixen (literariament Isak Dinesen).

Al llarg de les més de nou-centes pàgines del libre tenim el plaer de poder llegir obres com La història immortal, El sopar d’Elsinor, El simi, Les perles o El festí de Babette, entre d’altres.

Dinesen, amb una personalitat literària (i no literària també) particular, va tenir una molt especial mestria per escriure comptes complexos i ho va saber fer amb una qualitat dificilment superable.

Mario Vargas Llosa va dir que “per ella explicar era encissar” i que “els seus comptes son sempre engayosos, impregnats d’elements secrets”.

Moltes de les seves invencions son realistes i filosòfiques al mateix temps, ficcions simbòliques que amaguen la realitat amb una habilitat que l’acaben suplantant.

Aquesta baronesa tant coneguda per la seva magnífica literatura com per la pel.lícula de Sidney Pollack Memòries d’Africa que es centrava en el seu periple a Kenia, va néixer i morir a Rungstedlund (Dinamarca) on la seva familia tenia una casa.

Aquesta casa és ara el Museu Karen Blixen. La finca té una gran extensió ajardinada on es troba la tomba de l’escriptora.

En aquest video podem donar una volta pel Museu. La música de fons no podia ser un altra que la de l’inoblidable Memòries d’Africa:

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: