JACK DYKINGA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Posta de sol.

Ponderosa Pine.

Terres natives.

Imatges ancestrals a Nordamerica.

Illa Santa Catalina, Mèxic.

Flors de sol al Gran Canyó.

Columbia Britànica.

Black Rock Geiser.

Arbres Sabino amb les seves arrels.

Llac Minnesota.

 

Jack William Dykinga, conegut simplement com Jack Dykinga, és un reputat fotògraf nordamericà nascut a Chicago.

A la seva ciutat va treballar per les publicacions Chicago Tribune i Chicago Sun Times fins que es va mudar a Arizona.

A la seva nova residència, ha treballat per l’Arizona Daily Star compaginant classes tant a la Universitat d’Arizona com a Pima Community College.

La bellesa i espectacularitat de les seves fotografies fa que el prestigiós National Geographic hagi contractat també els seus serveis.

La seva obra recull imatges de territoris ancestrals, alguns gairebé verges i també l’immensitat dels paisatges del seu pais.

Ja fa molt temps que la seva feina ha estat reconeguda (fa quaranta anys, sent un jove fotògraf, va guanyar el premi Pulitzer).

La seva vessant didàctica no sols compren les classes que imparteix sinó el llibres que ha publicat (nou fins ara).

L’últim reconeixement el va rebre fa un parell d’anys: li van atorgar el Premi al Fotògraf de l’Any concedit per l’associació de Fotògrafs de la Natura de Nordamerica.

Home molt actiu, també forma part del Consell d’Administració del Sonoran National Park Project; la idea és crear un parc a la frontera entre Arizona i Sonora, Mèxic.

Ell continua residint a Arizona, concretament a Tucson, amb la seva dona i fill qui es qui s’ocupa del manteniment de la seva important col.lecció d’imatges.

Jack Dykinga fent la feina.

El seu web és: http://www.dykinga.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: