JACOB BROSTRUP A LA GALERIA CONTRAST

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La casa.

Al pis del gel.

La fàbrica.

El llarg viatge.

Entrades i sortides.

El pont.

Arrels.

Museu.

 

Quan hem parlar d’artistes danesos, normalment ho hem fet referint-nos a persones vinculades al món del cinema.

Avui canviem el registre per parlar d’un danès que no és ni director ni actor de cine. Es tracta del pintor Jacob Brostrup.

La seva vida transcorre entre Barcelona i Dinamarca. No s’ho munta malament, els hiverns els passa al seu taller d’aquí i els estius els passa a Dinamarca no solament per eludir la calor sinó també, en un pla professional, per poder traslladar més fidelment al llenç la llum del nord.

Ara tenim l’oportunitat de veure la seva producció més recent a la Galeria Contrast, al número 281 del carrer Consell de Cent.

L’exposició es titula Grounded (arrelat) i ens permet veure la seva última proposta de pintures oníriques.

Es tracta d’obres coloristes fetes amb una tècnica que tracta de no donar detalls sobre la història difuminant alguns objectes i fent esvaïr tots els motius creant un estat de canvi permanent.

Les pintures narren una dualitat: la d’estar connectat a un lloc o intentar escapar-ne. Són un viatge a través del temps i podem veure el que hi havia abans o, fins i tot, potser el que vindrà. Així, veiem com els arbres tenen les seves arrels obrint-se camí entre els espais amb l’objectiu de continuar pertanyent al lloc on havien estat.

Curiosa exposició aquesta que ens parla doncs del canvi continu amb voluntat de permanència, d’arrelament.

Fins al 21 de maig.

 

 

Aquest és el danès Jacob Brostrup. Els seus quadres amb superposició d’imatges juguen amb el temps barrejant moments diferents. Es la convivència dels canvis.

“La part més important d’estar arrelat i connectat és saber quan no ho estàs”, diu l’artista.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: