JAIME DE CÓRDOBA A LA GALERIA ANQUIN’S

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Que reste t-il.

Europa.

Cant a Laurana.

Les llavors de Venus.

Ombra en roig.

On el mar ens porti.

 

A Jaime de Córdoba l’interès per l’escultura li ve per influència del seu avi Josep Manuel Benedicto qui té unes quantes obres repartides per la ciutat de Barcelona.

De tota manera, cal aclarir que a de Córdoba no solament l’interessa l’escultura sinó també altres disciplines artístiques com la pintura, el dibuix i la instal·lació.

En les seves obres escultòriques utilitza diversos materials com el ferro colat i forjat, bronze, pedra, fusta o ceràmica.

Jaime de Córdoba demostra la seva qualitat, entre altres coses, per la seva capacitat de fer allò que en escultura no és tan fàcil: combinar diferents materials en una obra sense que aquesta perdi equilibri o unitat, és a dir que les peces passen per tot un procés de metamorfosi però sense fusions dels materials, simplement uns acompanyen els altres per dotar l’obra d’un determinat significat o suggerir-lo.

Així, les peces són capaces de desprendre lleugeresa, tendresa, gravetat… en funció de la intencionalitat que busca l’artista, i amb la seva càrrega poètica.

Elements recurrents de les seves facetes artístiques són la representació de la terra, de l’home, de paisatges, d’arbres -perquè li recorden la seva infantesa-, els rius, el mar o fins i tot obres que són homenatge a artistes.

Per tot això, siguin escultures, pintures o dibuixos, són una invitació a la reflexió amb un llenguatge artístic que perpetua allò que és profundament humà i estètic.

Jaime de Córdoba té una altra faceta, la docent, perquè és professor de dibuix i escultura a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

Porta quatre dècades d’exposicions individuals no solament aquí sinó fora del nostre país: Londres, Amsterdam, Brussel·les, Corea del Sud…

Però ara no cal que anem tan lluny per veure la seva producció perquè està celebrant una exposició a la Galeria Anquin’s de Reus.

Fins al 26 de novembre.

El web de la galeria és https://www.anquins.com/ca/

 

El barceloní Jaime de Córdoba viu a cavall de Barcelona -té l’estudi al barri de Gràcia- i Palau Saverdera on resideix.

El seu web és http://www.jaimedecordoba.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: