JARDINS ROSA LUXEMBURG

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Un dels camins dels Jardins de Rosa Luxemburg, a Horta.

Aquesta tranquil.litat ofereixen els jardins.

Espai obert i bancs que inviten a seure, llegir, o simplement relaxar-se.

Té una superfície en pendent però no és gens brusca.

La zona infantil.

Els arbres faciliten ombra.

Escales per salvar desnivells.

 

Rosa Luxemburg (1871-1919) va ser una dona de fortes conviccions socials i polítiques. Activista i escriptora, va ser una de les persones fundadores del partit comunista alemany. Personatge incòmode per l’estat i per les classes socials poderoses, va morir assassinada.

Barcelona li ha dedicat un jardí situat a Horta, a la part nord de l’Avinguda de l’Estatut, pràcticament al costat de la Plaça Botticelli i per sota del carrer Cardenal Vidal i Barraquer.

Es una zona verda i frondosa que destaca enmig dels espais oberts que l’ envolten. S’ha de dir que no té una gran extensió, però està situat sobre una superfície que fa pendent i això permet que tingui vistes sobre el turó del Carmel.

A causa precisament d’aquesta característica del terreny, els jardins de Rosa Luxemburg estan dividits en terrasses que salven el desnivell de 15 metres que hi ha entre la part superior i la inferior. La connexió entre aquestes terrasses es fa la majoria de les vegades a través de petites escales, però el recinte és totalment accessible gràcies a un camí principal que el recorre.

Es un lloc agradable pel passeig i per la lectura en algunes de les seves zones amb bancs. Té també una gran àrea per gossos separada de la resta del recinte, com també passa en d’altres jardins i parcs de la ciutat. I com no podia ser d’altra manera, ja que és just al costat d’una escola bressol, té una àrea de jocs infantils, circumstància que els nens (i els seus acompanyants) agraeixen.

El jardí és de clara orientació forestal perquè té una gran quantitat i varietat d’arbres, molts d’ells fruiters, encara que també n’hi ha de florals, característica amb la que s’ha volgut donar un aspecte agrícola que ret homenatge al passat pagès del barri, que per cert, encara és present als seus voltants encara que en forma molt anecdòtica doncs els temps han canviat.

A la part inferior hi ha un bosc amb una gran varietat d’arbres i també hi ha zones on podem trobar plantes aromàtiques.

Vistes, arbres, plantes aromàtiques… heus aquí un lloc agradable en un dels punts que més han canviat de Barcelona.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: