JASON M. PETERSON

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Capcot entre columnes.

Carrer avall.

En la immensitat.

Les escales.

Chicago a la nit.

Mare i fill.

Nova York a la nit.

 

L’atractiva fotografia en blanc i negre de Jason M. Peterson (un ofici que ha anat perfeccionant dia a dia durant vint-i-cinc anys) fa que a Instagram tingui un milió de seguidors, una xifra reservada més bé per les grans estrelles del rock, per exemple.

Però no és solament fotògraf. Peterson és el director creatiu de l’empresa Havas North America, una companyia especialitzada en estratègies de comunicació, i la feina publicitària que allí desenvolupa, sens dubte, influeix en la seva faceta com fotògraf amb imatges sense colors destinades a evocar emocions i històries.

Però abans va ser la fotografia que l’estratègia publicitària perquè l’afició li ve des que tenia tretze anys i va ser aquesta primerenca passió la que el va impulsar cap al món de la narració visual per publicitat.

Una dada curiosa és que encara que ell porta fent fotografia gairebé tota la vida, no ha sigut més que en els últims anys que ha decidit compartir la seva obra amb el públic.

Les seves imatges són nítides i clares, treballa les ombres, els angles i les línies per crear composicions de formes úniques i tant és que estigui fent fotos a la ciutat com a la natura.

Encara que és conegut per la fotografia en blanc i negre, ell no vol definir-se necessàriament per aquesta elecció, perquè el que sempre intenta és capturar l’emoció humana, tenir la capacitat de fer sentir a l’espectador alguna cosa quan veu les seves imatges. Això sí, considera que el blanc i negre ajuda a centrar-se en les emocions perquè el color a vegades pot distreure.

I encara que pugui semblar un contrasentit, si amb les seves imatges pot ajudar als seus seguidors a apartar-se de la pantalla i a fixar-se en altres coses que ens envolten, Jason Peterson considerarà que ha complert el seu objectiu.

 

De Phoenix, Arizona, és originari Jason Peterson. Actualment viu i treballa a Chicago.

El seu web és https://jasonmpeterson.tumblr.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: