JAUME PLENSA A LA GALERIA SENDA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Minna’s Words.

Vista lateral.

Invisible Ana.

Laura Àsia.

Vista des de l’altre costat.

 

Jaume Plensa torna a exposar a la galeria Senda de Barcelona, ho fa amb una mostra de nom suggeridor, La llarga nit, una exposició que ens invita a reflexionar sobre la intimitat.

Es tracta d’un elogi del temps misteriós de la nit que és capaç d’infondre inspiració a l’ànima. L’artista ens presenta grans figures en aparença dorments que conformen una mostra de bona harmonia de llum i ombra, de temps i d’espai.

La peça central és Minna’s Words, una monumental escultura en bronze suspesa a pocs centímetres del terra que representa la figura d’una jove qui amb un gest de la mà demana silenci. Tot i la seva important mida, gairebé dos metres, infon calma i serenitat, de fet, tota l’exposició Plensa vol que sigui un cant al silenci, encara que segons diu, el gest de la noia no és tant la petició d’un silenci com d’un xiuxiueig.

Una altra peça és Invisible Ana, un cap de malla d’acer suspès en l’espai amb una transparència que té per intenció permetre’ns veure com som per dintre, l’orografia i els volums que creem en l’interior del nostre cos. Aquesta obra forma part d’una sèrie d’escultures femenines que Plensa ha creat com armadures metàl·liques que en lloc de blindar el cos per protegir-lo, mostren la seva fragilitat i vulnerabilitat.

Laura Àsia és una altra de les escultures a mencionar. Té tres metres d’alçada i està feta en bronze. Amb ella, Plensa continua amb la seva exploració de la perspectiva a través de la distorsió de la figura: frontalment vista sembla realista, però si ens acostem se’ns revela com una figura que juga amb la nostra percepció. Com és costum en els marbres i bronzes de l’escultor barceloní, la cara és molt suau doncs és un homenatge a la puresa de la joventut.

La llarga nit inclou també delicats dibuixos fets pel propi Jaume Plensa que entren en diàleg amb l’espai creat.

L’artista confessa que la mostra és pràcticament individual, entenent aquí el terme individual no com una exposició en solitari sinó com una mostra feta per Plensa per a ell mateix, de manera que creu que pot ser difícil de compartir i que per aquest motiu cada visitant se l’haurà de fer, també, per a ell mateix.

El barceloní, actualment resident a Sant Just Desvern, Jaume Plensa, el més internacional dels nostres escultors.

L’exposició es pot veure fins al 6 de febrer.

El web de la galeria és https://galeriasenda.com/ca/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: