JEAN-BAPTISTE HUYNH

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Sèrie Mali. Retrat.

Sèrie Crepuscles. Tenerife.

Sèrie La cara a l’infinit. Paret de gel.

Sèrie Animals. Diego.

Sèrie Foc. Bola de foc.

Sèrie Mans. Mans índies.

Sèrie Etiòpia. Retrat.

 

Jean-Baptiste Huynh és un fotògraf nascut a França, de mare francesa i pare vietnamita, d’aquí el cognom.

Crida l’atenció per la intemporalitat de les seves depurades obres que toquen diversos temes: el retrat, l’univers vegetal, mineral, animal, nus… són els assumptes habituals de la seva mirada. Imatges que poden ser de qualsevol temps, relacionades amb l’infinit i solament marcades per la llum.

Porta dues dècades exposant. Entre d’altres, les seves mostres més senyalades són:

El 2002 va presentar a la Maison Européenne de la Photographie de Paris una exposició titulada Yeux (Ulls) amb un recull de retrats dels més grans fotògrafs i pintors internacionals que l’artista havia fet.

En aquesta bona línia, L’École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris li va dedicar una retrospectiva el 2006, Le Regard à l’œuvre (La mirada de l’obra) en la que va reunir els seus estudis de la cara humana en diverses cultures del món.

De 2006 a 2012 realitza un estudi sobre la llum a través de sis sèries: Miralls (2006), Crepuscles (2007), Foc (2008), Monocrom (2009), Louvre (2011) i Cecs (2012) reunits en l’obra Lumière (Llum) junt amb una mostra personal celebrada al Museu del Louvre titulada Rémanence (Romanència).

El 2019 va celebrar una altra gran exposició, aquesta al Musée National des Arts Asiatiques – Guimet, també de Paris, que es tractava d’una retrospectiva de la seva feina feta a l’Asia amb imatges de la sèrie Reflection que es concentraven en la diversitat de les cares femenines d’aquell continent.

El mateix any va exposar a la galeria Lelong de París el seu projecte Woman (dona) mostrant la bellesa de la cara femenina en la seva universalitat i intemporalitat. L’exhibició va anar acompanyada amb una sèrie d’entrevistes a diverses personalitats de diferents àmbits sobre un tema: la bellesa.

També aquell any va exposar a la galeria Patrick Gutknecht de Ginebra, a Suïssa, i al Multimedia Art Museum de Moscou de Rússia.

Com es veu, el 2019 la feina del fotògraf va ser especialment reconeguda tant nacionalment com internacionalment.

En l’actualitat, Huynh està realitzant un projecte sobre estètica i ritus ancestrals a les tribus de Kenia.

Per això es pot afirmar que la seva feina no solament té un valor artístic sinó també antropològic.

 

Jean-Baptiste Huynh, fotògraf autodidacta de projecció internacional.

El seu web és https://www.jeanbaptistehuynh.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: