JEAN DE COEN. EL PETÓ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El Petó, de Jean de Coen.

Primer pla del petó.

L’especial textura que de Coen dona a la superfície sobre la que estan els amants.

 

Un dels petons més famosos de la història de l’escultura és el que va esculpir Auguste Rodin el 1882.

Tot i que era intens, no és el que més ho va ser. El belga Jean de Coen (1890 – 1979) va fer uns anys després un altre amb més carrega dramàtica.

Aquí, el terme dramàtic l’utilitzem en el sentit de que aquest podria ser un petó “de cine”.

No obstant, de Coen no va tenir ni de lluny l’anomenada de Rodin i això que va ser polivalent perquè no solament va practicar l’escultura sinó també la pintura i fins i tot va ser crític d’art.

En quant a la seva faceta com escultor, va fer estàtues senceres i busts que va treballar tant amb bronze com amb marbre.

El seu Petó és del 1914, és a dir que el va fer trenta-dos anys després del de Rodin.

Tot i que el guanya en intensitat no el va superar en fama i de fet, mentre que Rodin té el seu propi museu, de Coen no té pràcticament escultures de visibilitat pública perquè la major part de la seva producció es troba en col.leccions privades. Si el petó de Rodin ha estat mil vegades fotografiat, el de de Coen, pel seu caràcter d’obra privada, molt poques, d’aquí que hagi passat bastant desapercebut.

Donada doncs aquesta reclusió privada, ens haurem de conformar amb les imatges que aquí aportem.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: