JESSE PERETZ. JULIET, NAKED

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

 

Rose Byrne és Annie, una dona que treballa al museu del seu pare.

Des de fa quinze anys té com parella a Duncan (Chris O’Dowd) un professor que viu més pendent d’un cantant de rock desaparegut que no pas d’ella.

Fins que un dia el cantant de rock Tucker Crowe (Ethan Hawke) apareix, i la vida de tots tres canviarà.

 

Annie i Duncan tenen prop de quaranta anys i fa quinze que son parella. Els dos porten un vida tranquil.la però a Annie li comença a preocupar que ara el temps vagi passant sense ninguna passió. Duncan, en canvi, concentra gairebé tota la seva atenció en Tucker Crowe, un músic americà que va desaparèixer després de publicar un àlbum amb molt d’èxit que el titulava Juliet. Sorprenentment els camins d’Annie, Tucker i Duncan es creuaran i descobriran que la vida ens dóna sorpreses i que tot pot canviar.

Aquesta és la sinopsi de la pel.lícula Juliet, desnuda, l’últim film del director Jesse Peretz qui es basa en una novel.la de l’escriptor Nick Hornby titulada Alta fidelitat. Es una història de personatges marcats pel seu passat: Annie, que es pregunta si no ha perdut els últims anys de la seva vida, Duncan, un home que viu amb una obsessió per algú que no coneix, i Tucker, un artista que realment no sap què fer amb la vida. Amb tots aquests ingredients, Peretz ens ofereix una pel.lícula amable, d’aquelles que son capaces de provocar somriures.

La història parteix de la parella Annie-Duncan, ella treballa com conservadora del museu antropològic del seu pare situat en una petita població de costa, ell és professor i un fanàtic d’un rocker. Fa temps que aquesta parella sembla haver perdut l’adequada sintonia, però s’estimen o simplement se suporten per la força de la quotidianitat. I s’ha de reconèixer el mèrit d’Annie per aguantar algú que passa bona part dels seus dies  i nits perseguint el rastre perdut del músic al que idolatra qui va desaparèixer de l’escena després de compondre un gran i punyent disc després que l’abandonés la dona que estimava. La mitomania de Duncan és gairebé malaltissa i el fa descuidar coses més importants i properes -com Annie-.

Es l’actriu Rose Byrne qui encarna aquest personatge femení i li sap insuflar una aparença entre estar sorpresa i atemorida per acabar trobant-se en mig d’una història que no esperava que arribés i davant la qual no sap molt bé com reaccionar.

També Ethan Hawke sap dibuixar perfectament el seu personatge, un músic tant tarambana -ha tingut diverses parelles i cinc fills- com encantador.

A la pel.lícula es combinen amb encert les situacions de comèdia i el to irònic amb un soterrat drama humà. Per això desprèn mordacitat, vitalitat i una certa melancolia perquè, amagada, flota la por a la soledat.

El resultat: una comèdia humana amb bona música de Nathan Larson.

 

De Massachusetts, Estats Units, és Jesse Peretz, un home molt vinculat al món de la música perquè va ser membre fundador i guitarrista dels grup Lemmonheads. Després va passar a la direcció realitzant vídeos musicals i des de fa ja una dècada va fer el salt a la gran pantalla. Juliet, naked és la seva darrera pel.lícula.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: