JOAN MATEU A LA GALERIA EL CLAUSTRE DE GIRONA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’etern estiu.

Cercle.

Girona.

Catifa i refugi.

Recolzat.

Bany d’algues.

El blau acompanyant el blanc.

 

Si tens un pare que pinta aquarel·les, que et porta a veure museus i que estàs envoltat de llibres d’art, tens moltes possibilitats de que acabis sent artista.

Es el que li va passar al pintor saltenc Joan Mateu, especialment quan sent encara un nen va visitar el Museu d’Orsay de París; va ser tota una experiència reveladora.

Al 1999, quan tenia vint-i-tres anys, es va desplaçar a Barcelona on va estudiar arts aplicades a l’Escola Llotja.

A prop de Salt, a la fira de Tots Sants, ve decidir portar totes les obres que havia pintat fins llavors i… no li va quedar ni una sense vendre. Va ser tot un estímul per continuar amb el que era la seva passió. Després, començaria a exposar amb regularitat.

No té un suport preferit per pintar, ho fa sobre fusta, tela o pedra. Practica una pintura que ha anat evolucionant perquè feia un temps era més intimista i poètica en la que se centrava molt en un tema, volent plasmar la realitat com era i prenent la figura humana com eix central de tot. Però ara pinta de manera més lliure i el tema solament és un punt de partida i en diverses obres la figura humana ja no hi surt. Pinta amb una paleta de colors continguts, no són mai cridaners.

Joan Mateu ha exposat no solament al nostre país sinó també a França, Alemanya, Itàlia, Anglaterra o els Estats Units. Però ara no cal que anem tan lluny per veure la seva darrera producció perquè està celebrant una exposició a Girona, a la galeria El Claustre.

La podem veure fins al 14 de maig.

El web de la galeria és https://www.elclaustre.com/ca/index.html#loaded

 

El pintor de Salt, Joan Mateu Bagaria

El seu web és https://www.joanmateu.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: