JOHANN STRAUSS, FILL. EL DANUVI BLAU

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Johann Strauss, fill.

 

Johann Strauss, fill, va ser una màquina de compondre: operetes, ballet, valsos, polques, marxes…

No és per casualitat que sent la familia Strauss una fàbrica de músics, Johann II fos el més famós de tots.

Va ser qui va revolucionar el vals, el va elevar des d’una categoria de dansa gairebé camperola a una d’entreteniment per la mateixa cort reial.

El febrer de 1867, el director del Wiener Männergesangverein, va demanar-li que escrivís un per al seu cor doncs portava temps decebut amb el repertori del cor masculí que en la seva opinió era mediocre i gris i ell desitjava un vals coral “viu i alegre” pe als carnavals d’aquell any. La lletra l’escriuria el poeta de la societat coral.

Strauss es va posar a la feina i aviat va acabar l’encàrrec que seria el més famós i popular dels seus quatre-cents valsos: El Danubi blau.

Des de fa ja temps es va posar de moda començar l’any amb els valsos de la Filharmònica de Viena. Com que cada vegada el seu concert d’any nou s’ha anat fent més popular, fins i tot ara es celebren concerts de valsos vienesos a diverses ciutats europees i Barcelona no n’és una excepció.

I encara que avui no sigui 1 de gener sempre ve de gust escoltar la coneguda melodia del vals per excel.lència: El Danubi blau.

A més, l’escoltem en un vídeo de curiosos jocs d’imatges que el fan visualment diferent.

 

Johann Strauss, fill, el rei del vals.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: