JOHN EVERETT MILLAIS. OFÈLIA,

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’Ofèlia de Millais.

Primer pla d’Ofèlia.

 

Ofèlia ofegada. Aquesta és la imatge que el pintor anglès John Everett Millais va extreure de l’obra de William Shakespeare Hamlet: ella estava recollint flors, va relliscar i va caure en un rierol.  S’havia tornat boja de pena després de l’assassinat del seu pare a mans de Hamlet, el seu amant, i es va abandonar a la mort.

Les flors que encara sosté a la mà  tenen un sentit simbòlic donat que la rosella significa mort, les margarides la innocència i els pensaments l’amor va.

Quan Millais va pintar el quadre -va ser el 1852-, va ser considerat com un dels millors estudis de la naturalesa mai fets.

El fons del quadre està extret d’un paisatge real, es tracta del riu Hogsmill, al comtat de Surrey, al sud de Londres.

La model que va fer d’Ofèlia per Millais va ser Elisabeth Siddal, que va haver d’estar ficada en una banyera d’aigua calenta -era hivern- tot el temps que el pintor de Soutampton va necessitar per pintar-la.

A més de model, aquesta dona era poeta i també va practicar la pintura. Patia de mala salut i va morir jove i es diu, encara que no s’ha pogut provar, que com Ofèlia, es va abandonar a la mort.

Qui vulgui veure el quadre en directe haurà de viatjar fins a Londres doncs es troba exposat a la Tate Britain de la capital anglesa.

 

John Everett Millais va ser un nen prodigi. No és estrany que sent molt jove fos un dels artistes fundadors de la Germandat Prerafaelista.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: