JORDI SÀBAT A LA GALERIA ANQUIN’S

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’home que no es perd mai.

Fil musical.

La flauta.

Futmonlista.

L’hotel de les lletres.

El príncep.

Singles.

 

A la galeria Anquin’s de Reus està tenint lloc una exposició de l’artista de Palafrugell Jordi Sàbat qui té una llarga trajectòria en el món de l’art i el disseny gràfic.

La mostra té un títol curiós: Ce n’est pas une pipe, c’est une exposition –una picada d’ull a Magritte-. Es així perquè es tracta de jugar amb la interpretació del significat de les paraules i dels objectes.

Sàbat va utilitzar el disseny com camí per satisfer la seva necessitat de comunicar-se. Després va venir la il·lustració, activitat que de forma natural va donar pas a la pintura que és ara la seva forma habitual d’explicar petites històries.

L’obra d’aquest artista es pot incloure dins del camp de la poesia visual i de la comunicació gràfica. Com dèiem, juga amb la interpretació de paraules i objectes barrejant-ho, en un intent de fer pensar i reescriure els objectes banals canviant-los de context i d’època, de parar el temps… tot amb una pàtina que unifica i fa recognoscible la seva obra i que intenta, també, arrancar un petit somriure a l’espectador.

Com a comunicador, considera que cal partir d’un procés conceptual que li permeti pensar en primer lloc què vol dir i amb quina forma o objecte ho vol dir. Després, hi ha el procés de proporcionalitat, el moment de decidir a quina mida cal produir-ho. I finalment, hi ha el procés de realització, que és quan transporta i transforma les idees a les formes planes, primer amb el traç i el color, i finalment amb una pàtina que unifica i amaga les formes inicials sota una capa càlida. Es així com treballa.

En resum, a Anquin’s ens trobem amb una exposició agradable de veure, d’aquelles amables, irònicament tendres, que inviten a un somriure.

Fins al 23 de novembre.

El web de la galeria és https://www.anquins.com/ca/

Dissenyador gràfic, il.lustrador i artista, a més, Jordi Sàbat és professor d’Elisava i la UPF de Barcelona. També ha impartir docència a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona.

Com il.lustrador ha guanyat el premi Destino Infantil i l’Apel.les Mestres. Ha col.laborat amb les principals editorials, revistes i diaris del país com La Vanguardia, El Periódico, Avui, Elle, Marie Claire i Woman, entre d’altres.

Com artista ha realitzat diferents exposicions a París, Nova York, Madrid, Barcelona i d’altres ciutats.

Com dissenyador treballa per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i per diferents multinacionals i petites empreses.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: