JORDI SÀBAT A LA GALERIA JORDI BARNADAS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Flor de ventall vermell.

La música del món.

Les plomes.

Núvols de cotó.

L’aneguet lleig.

Bonsai.

 

Feia moltes setmanes que no comentàvem ninguna exposició. Avui tenim el plaer de reprendre aquest bon costum aprofitant que les galeries tornen a ser accessibles, això sí, amb cita prèvia, però almenys tornen a estar al nostre abast.

I aquesta “tornada” la fem parlant de l’exposició de l’artista de Palafrugell Jordi Sàbat a la Galeria Jordi Barnadas.

Sàbat té una llarga trajectòria en el món de l’art i el disseny gràfic.

Jordi Sàbat va utilitzar el disseny com camí per satisfer la seva necessitat de comunicar-se. Després va venir la il·lustració, activitat que de forma natural va donar pas a la pintura que és ara la seva forma habitual d’explicar petites històries.

L’obra d’aquest artista es pot incloure dins del camp de la poesia visual i de la comunicació gràfica. Com dèiem, juga amb la interpretació d’imatges i objectes barrejant-ho, en un intent de fer pensar i reescriure els objectes banals canviant-los de context i d’època, de parar el temps… tot amb una pàtina que unifica i fa recognoscible la seva obra i que intenta, també, arrancar un petit somriure a l’espectador.

Com a comunicador, considera que cal partir d’un procés conceptual que li permeti pensar en primer lloc què vol dir i amb quina forma o objecte ho vol dir. Després, hi ha el procés de proporcionalitat, el moment de decidir a quina mida cal produir-ho. I finalment, hi ha el procés de realització, que és quan transporta i transforma les idees a les formes planes, primer amb el traç i el color, i finalment amb una pàtina que unifica i amaga les formes inicials sota una capa càlida. Es així com treballa.

En resum, a la Barnadas ens trobem amb una exposició agradable de veure, d’aquelles amables, irònicament tendres i de toc surrealista que inviten a un somriure.

Fins al 23 de maig.

Dissenyador gràfic, il.lustrador i artista, a més, Jordi Sàbat és professor d’Elisava i la UPF de Barcelona. També ha impartir docència a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona.

Com il.lustrador ha guanyat el premi Destino Infantil i l’Apel.les Mestres. Ha col.laborat amb les principals editorials, revistes i diaris del país com La Vanguardia, El Periódico, Avui, Elle, Marie Claire i Woman, entre d’altres.

Com artista ha realitzat diferents exposicions a París, Nova York, Madrid, Barcelona i d’altres ciutats.

Com dissenyador treballa per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i per diferents multinacionals i petites empreses.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: