JORDI SARDÀ A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Cap a l’hort.

Família al Maresme.

Passejada hivernal.

Germanes.

Diumenge.

Estiu a l’Empordà.

Nens jugant.

Hort urbà.

 

Després de contemplar la major part d’aquests quadres no cal dir que Jordi Sardà és un enamorat de la natura. I per extensió també ho és dels pintors naturalistes catalans dels segles XIX i XX doncs li aporten inspiració.

De tota manera cal aclarir que el respecte que té pels artistes d’aquelles èpoques no comporta ningun mimetisme doncs sap combinar perfectament la tradició amb la pintura dels nostres dies.

Llueix una sòlida formació doncs va estudiar al taller del pintor Sainz de la Maza per ingressar després al Cercle de Sant Lluc de Barcelona. També va estudiar a l’escola d’Arts i Oficis de Madrid.

El seu paisatgisme és ampli doncs és tant natural com urbà, però també tracta la figura en retrats i els bodegons, representant sempre els objectes amb una gran precisió.

El que segurament crida més l’atenció dels seus paisatges naturals (normalment de l’Empordà) és el tractament que fa del color, molt ric, amb imatges que en alguns casos tenen un punt romàntic, fins i tot poètic.

Ara tenim l’oportunitat de veure la seva obra a la Sala Parés, galeria en la que és tot un clàssic doncs fa més de trenta anys que hi exposa des que el 1980 va guanyar el concurs de Pintura Jove que atorga la Sala.

Sardà també celebra i ha celebrat mostres a diverses galeries d’Espanya, i a nivell internacional ha plantat la seva obra a places tant importants com Nova York o Roma.

L’exposició la podem veure fins a l’1 de maig al número 5 del carrer Petritxol.

 

El pintor barceloní Jordi Sardà Valls sota d’una de les seves obres.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: