JOSE MARÍA PEÑA A LA GALERIA SUBEX

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Anthea i les estrelles.

El gran salt.

Vermeer va estar aquí?

Chronos o la mentida del temps.

El piano.

Budapest.

 

Parlem d’un excel·lent pintor realista sevillà: José María Peña.

Es llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Sevilla en l’especialitat de Conservació i Restauració.

En l’àmbit professional ha compaginat aquestes dues facetes de pintor i restaurador, encara que en els últims anys és la pintura la que li ha ocupat més temps.

Té un estil cuidat i atractiu on el tema predominant és el retrat, a través del qual fa aflorar una mena de dues realitats, una primera que òbviament és la imatge pintada i una segona, molt més profunda, que apareix a partir de l’estudi psicològic del personatge i que acaba imposant-se a la imatge convencional.

I com aflora Peña aquesta segona realitat? Doncs és en la representació principalment dels ulls, de la mirada. Així, trobem ulls reflectants que vibren amb el reflex de la llum indicant una vitalitat interior.

Quan el retrat està acabat, les dues realitats se superposen per acabar en una síntesi que insinua el seu interior, la seva personalitat.

José María Peña no és un pintor que estigui començant; porta un quart de segle participant en mostres tant nacionals com a l’estranger: galeries de Portugal, Itàlia, Estats Units, Austràlia o Japó han mostrat les seves obres.

Ara tenim l’oportunitat de veure’l a Barcelona doncs està exposant a la Galeria Subex. Es curiós que un pintor consolidat com ell no havia fer anteriorment ninguna mostra a Catalunya, aquesta és la seva estrena aquí.

El web de la galeria és http://www.galeriasubex.com/ca/

 

Aquí veiem a José María Peña Gallardo al costat d’una de les seves obres.

Actualment compagina la seva activitat artística amb la direcció de ​​la Secció d’Activitats Culturals de Centre Cultural Italià de Sevilla.

El seu web és https://josemariapenart.jimdofree.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: