JOSEP i RAMON MOSCARDÓ A LA GALERIA L’ARCADA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Josep Moscardó. L’estiu a Cadaqués.

Josep Moscardó. De passeig.

Vista de Cadaqués.

Josep Moscardó. Parella i mar.

Ramón Moscardó. Adonis.

Rue Lepic per la nit.

Ramon Moscardó. Nens i trens

Ramón Moscardó. Mar i terra.

 

A la Galeria l’Arcada de Blanes està tenint lloc una exposició doble: els germans Moscardó, Josep i Ramon, ens ofereixen un recull de la seva darrera producció fins al 19 de març.

Sobre Josep Moscardó podem dir que es va formar tècnicament a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi i a l’Escola Llotja d’Arts i Oficis de la seva cuitat, Barcelona.

El que ens ofereix en les seves obres son paisatges amb ambients diversos i també alguns interiors, desplegant la seva capacitat per saber captar l’entorn. Son imatges de la vida quotidiana: carrers amb vianants, bars, platges…

La seva pintura ens mostra, a base de bons traços, colors harmònics i un molt bon domini de la perspectiva, una visió particular de la realitat idealitzada. Es un estil expressiu, amb alguna referència fauve, lluminosa, colorista i desenfadada; transmet alegria i una senzilla bellesa.

Aquest artista treballa tant al seu estudi situat a Barcelona, com fora. Es considera a sí mateix un creador mediterrani, idea que certament queda reflectida a la seva pintura pels temes escollits, pel tractament de la llum i per la gamma de colors utilitzada.

Josep Moscardó ha exhibit la seva obra no només en l’àmbit geogràfic de Catalunya sinó també a Madrid i als Estats Units on ha exposat diverses vegades, tant a Califòrnia com a Florida, i això en mostres individuals perquè col.lectivament ha exposat a ciutats com Londres, Tòquio o Chicago.

La seva feina ha sigut reconeguda amb diversos premis, algun fora d’aquí com el Val d’Or, a França.

En quant al seu germà Ramon, la seva pintura també es caracteritza per l’ús de colors molt vius i lluminosos, i per un esperit optimista que al·ludeix a les ganes de viure, als moments feliços de la vida quotidiana.

Tracta temes molt diversos: visions de ciutats com Barcelona, Praga, París, Venècia o Nova York, façanes, interiors de bars o del seu estudi, escenes de carrer…

La llum juga un paper molt important en la pintura de Ramon Moscardó, tant si es tracta del sol brillant de la Mediterrània o dels reflexos i la transparència del mar, com la que es projecta en interiors i defineix diferents ambients.

En els paisatges, el pintor ens situa davant d’imatges espectaculars. Observa algunes de les escenes des d’un punt de vista elevat i llunyà (com Josep), però l’atmosfera és tan clara que sembla que els diferents elements, definits amb detall, estiguin a l’abast de la mà: no hi ha distàncies, tot és un conjunt vibrant, rítmic i vigorós.

Quan pinta interiors, les figures adquireixen un paper protagonista; a més, sovint estableix diàlegs subtils entre els personatges, que s’expressen a través de les mirades i dels gestos. Demostra una gran intuïció pictòrica i una llarga experiència a l’hora de donar vida i naturalitat a la figura humana.

Com es veu, Josep i Ramon Moscardó no solament comparteixen semblança física.

El web de la Galeria l’Arcada on està tenint lloc aquesta exposició plena de color i optimisme és https://www.galerialarcada.com/ca/inici/

Els pintors bessons Josep i Ramon Moscardó.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: